U Beogradu je juče, između Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i opština Veliko Gradište i Žagubica potpisan Ugovor o sufinansiranju mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini.

Ugovore su potpisali ministarka Slavica Đukić Dejanović i predsednici ovih opština, Dragan Milić i Safet Pavlović.

Osnov Ugovora predstavlja Uredba o utvrđivanju Programa podrške sprovođenju mera populacione politike Republike Srbije, a njime se definiše sufinansiranje mera populacione politike JLS kao što su usklađšivanje rada i raoditeljstva, edukacija iz oblasti populacione politike i aktiviranje lokalne smaouprave.

Sredstva za realizaciju programa dodeljena su na osnovu prijave opština na javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava. Opština Veliko Gradište predlogom je tražila iznos od 36.136.267 dinara sa sopstvenim učešćem od 11.000.000 dinara dok je od strane ministarstva odobreno 25.884.452 sa učešćem opštine 6.471.113 dinara.

Ovim sufinansiranjem u Velikom Gradištu biće obezbeđena dogradnja, opremanje i rekonstrukcija te opremanje kuhinje PU “Majski cvet“ ukupne vrednosti 31.755.565 dinara kao i set obuka u vrednosti od 600.000 dinara.

KOMENTARIŠI