Foto: Urban City / B.P.

Vozač autobusa Zoran Miladinović (55) koji je doživeo infarkt posle napada od strane putnika D. M. (56), advokata iz Velikog Gradišta, preminuo je u sredu, a uhapšeni advokat pušten je iz pritvora posle 8 dana.

D. M. je najpre priveden dva dana posle incidenta na autobuskoj stanici u Požarevcu zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje. On je, kako su pisali mediji, čekao sina koji se autobusom vraćao iz Beograda na autobuskoj stanici u Požarevcu. Najpre je došlo do verbalne rasprave oko navodno izgubljenog prtljaga njegovog sina, a onda je D. M. fizički napao vozača autobusa.

Napadaču je određen pritvor do 30 dana, ali je on iz njega izašao posle 8 dana.

Vladanka Pantić, portparolka Osnovog javnog tužilaštva (OJT) u Požarevcu navodi da je D. M. ostao toliko u pritvoru jer nije bilo elemenata za njegovo dalje zadržavanje.

– Pritvor mu je određen samo zbog mogućeg uticaja na svedoke. Čim su ti svedoci, čini mi se da ih je bilo četvoro, bili ispitani, više nismo imali prava da ga držimo u pritvoru – objašnjava ona.

Pantićeva naglašava da vozač nije preminuo zbog nasilničkog ponašanja advokata.

– Vozač je bio bolestan. Imao je tri bajpasa. U tom sukobu je zadobio lakše telesne povrede, a ne teže. Nije ga on ubio. Zbog toga se krivično delo neće menjati i ostaće “nasilničko ponašanje” – napominje portparolka.

Ona navodi da u ovom slučaju ima elemenata za pokretanje parnice koju će porodica preminulog vozača najverovatnije da pokrene kada se završi krivični postupak. Za parnicu, objašnjava, ima uzročno-poslednične veze, ali ne i za krivicu.

Kako navodi, lekari smatraju da će obdukcija biti završena posle Božića. Advokat D. M. pak, nije želeo da daje nikakve izjave za medije.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI