Evropska radiodifuzna unija, zbog širenja koronavirusa, razmatra alternativna rešenja za organizaciju „Pesme Evrovizije“, ali, kako iz ove organizacije naglašavaju, još uvek je rano za donošenje konačne odluke o promeni načina održavanja takmičenja.

Evropska radiodifuzna unija (EBU) pažljivo prati situaciju u vezi sa širenjem koronavirusa i u toku je sa savetima i smernicama Svetske zdravstvene organizacije i nacionalnih zdravstvenih institucija, navedeno je na zvaničnom sajtu „Pesme Evrovizije“.

Dodaje se da EBU blisko sarađuje sa holandskim medijskim servisima koji organizuju takmičenje, kao i sa upravom grada Roterdama, kako bi istražili različite potencijalne scenarije za „Pesmu Evrovizije 2020“.

Ipak, kako se navodi, do takmičenja je ostalo još dva meseca i još uvek je prerano donositi konačnu odluku zbog toga što se situacija brzo menja, kako u Holandiji, tako i u ostalim zemljama koje učestvuju na ovogodišnjem „Evrosongu“.

„Nastavljamo da radimo zajedno, kao tim, na pripremama organizacije 65. ‘Pesme Evrovizije’ u Roterdamu“, ističe se na zvaničnom sajtu takmičenja.

Ovogodišnja „Pesma Evrovizije“ bi, prema planovima, trebalo da se održi od 12. do 16. maja u „Ahoj areni“ u Roterdamu.

Organizatori su već ranije naveli da razmatraju alternativna rešenja za organizaciju takmičenja.

Grupa „Hurricane“, koja predstavlja Srbiju na „Evrosongu“, trebalo bi da nastupi u drugom polufinalu, 14. maja.

KOMENTARIŠI