Orlovi večeras za plasman na OI

Orlovi večeras za plasman na OI

Foto: Urban City TV capture

Muška košarkaška reprezentacija Srbije sastaće se večeras u Beogradu sa Italijom, u odlučujućoj utakmici za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Utakmica finala Olimpijskog kvalifikacionog turnira igra se od 20.30 sati u dvorani “Aleksandar Nikolić” u Beogradu.

Biće važno izboriti se sa visokim igračima Italije. Treba da proverimo medicinski status. Da nađemo energiju da igramo dan za danom, to će biti izazov. Trudićemo da branimo bolje jedan na jedan, tranziciju, skok. Odbrana će biti ključ, jer imamo dovoljno talenta da postižemo poene“, izjavio je Kokoškov.

Košarkaš Srbije Vasilije Micić rekao je da ekipa skoncentrisana ide na pobedu protiv Italijana.

Imamo zaista raznovrsne igrače koji su u stanju da urade dosta toga na terenu, na nama je da budemo što koncentrisaniji i da nastavimo da pobeđujemo. Imamo još jednu utakmicu do ispunjenja cilja. Italijani su došli sa dosta dobrom ekipom, nisam znao da su došli sa ovako dobrom ekipom. Imamo mi kvaliteta da se nadmećemo. Idemo iz minuta u minut skoncentrisano i tako idemo do pobede“, zaključio je Micić.

Srbija je juče u polufinalu Olimpijskog kvalifikacionog turnira ubedljivo porazila Portoriko sa 102:84, dok je Italija porazila Dominikansku Republiku rezultatom 79:59.

KOMENTARIŠI