Ostavite cigarete danas! Danas je Nacionalni dan bez duvanskog dima, obeležava se...

Ostavite cigarete danas! Danas je Nacionalni dan bez duvanskog dima, obeležava se i u Požarevcu

Ovogodišnji slogan Nacionalnog dana bez duvanskog dima „Odrasli puše i mene guše“ posebno naglašava opasnosti kojima su mladi i deca izloženi udisanjem duvanskog dima iz okruženja

Danas se obeležava Nacionalni dan bez duvanskog dima – pravi je trenutak da prestanete da pušite.

U Srbiji se već duže od 20 godina svakog 31. januara obeležava Nacionalni dan bez duvana. Aktivnosti u okviru obeležavanja Nacionalnog dana bez duvana upozoravaju javnost na štetne efekte upotrebe duvana kao i izlaganja duvanskom dimu.

Ne čekajte ponedeljak ni prvi u mesecu. Svaki dan je dobar dan da prestanete da pušite. Evo, ova sreda je, recimo, savršena.

Ovogodišnji slogan Nacionalnog dana bez duvanskog dima „Odrasli puše i mene guše“ posebno naglašava opasnosti kojima su mladi i deca izloženi udisanjem duvanskog dima iz okruženja. Cilj aktivnosti u okviru obeležavanja Nacionalnog dana bez duvanskog dima je upozoravanje javnosti na štetne efekte upotrebe duvana kao i izlaganja duvanskom dimu.

Volonteri Crvenog krsta Požarevac će prolaznicima deliti ekukativni materijal iz oblasti svih zdravstveno – preventivnih aktivnosti koje realizuje, a svaki prolaznik će u zamenu za polomljenu cigaretu dobiti jabuku sa porukom da izaberu zdrave navike umesto cigareta.

Učesnici ove manifestacije su: Savet za rodnu ravnopravnost Grada Požarevca, Zavod za javno zdravlje Požarevac , Medicinska škola i Crveni krst Požarevac.

KOMENTARIŠI