Foto: MUP

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su J. M. (1968), P. B. (1959) i V. B. (1985) iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i na taj način oštetili JP “Srbijagas” za 22.797.600 dinara, saopšteno je iz MUP-a.

Kako se navodi, osumnjičena J. M. se tereti da je, kao odgovorno lice u “Srbijagasu”, sačinila zapisnik o radovima koji su navodno neophodni za kompletno renoviranje poslovnog objekta ovog javnog preduzeća.

U saopštenju se dodaje da je, na osnovu tog zapisnika, zaključen aneks ugovora između “Srbijagasa” i novosadske građevinske firme o izradi nove fasade, koji je potpisao V. B. kao odgovorno lice građevinske firme, a po nalogu P. B. iz istog preduzeća, koji je dogovorio fiktivni posao, iako je već 2019. godine urađen i plaćen.

Navodi se da su na taj način, V. B. i P. B. dva puta naplatili isti posao i za svoje preduzeće pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 22.797.600 dinara.

Iz MUP-a navode da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

KOMENTARIŠI