Informacija za interno raseljena lica o mogućnosti da ostvare svoje biračko pravona lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji 17. oktobra 2021. godine.

-Obaveštavamo vas da će se lokalni izbori na Kosovu i Metohiji održati dana 17. oktobra 2021. godine.

Obaveštavamo sva zainteresovana interno raseljena lica sa Kosova i Metohije da svoje biračko pravo mogu ostvariti ukoliko poseduju važeću ličnu kartu izdatuod strane privremenih institucija samouprave u Prištini (lična karta izdata na KiM).

Lica ISKLjUČIVO moraju glasati na biračkom mestu u opštini gde imaju prijavljeno prebivalište. Naglašavamo da se mora glasati na biračkom mestu gde je lice upisano u Centralnom biračkom registru.

Za sve zainteresovane biće organizovan autobuski prevoz do biračkih mesta na Kosovu i Metohiji. Polazak na Kosovo i Metohiju planiran je u ranim jutarnjim časovima u nedelju 17. oktobra 2021. godine sa glavne autobuske stanice u svim mestima, osim Beograda gde je planiran polazak ispred Sava centra kao i Niša –polazak ispred Super Vera u Nišu.

Svi zainteresovani građani mogu se javiti na kontakt telefon 0800/ 201-011 gde će dobiti sve potrebne informacije, navodi se u saopštenju Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.

KOMENTARIŠI