Živorad Lepić (74) iz Topolovnika, opština Veliko Gradište, uhapšen je 7. septembra ove godine zbog izvršenog krivičnog dela nasilje u porodici.

Pre toga, njemu je policija izrekla hitnu  meru udaljenja iz kuće na 30 dana, jer je pretio supruzi da će da je  ubije, pa ga je ona prijavila, nakon čega mu je oduzeto oružje. Po isteku 30 dana, on se vratio kući i, u pijanom stanju, uzeo kuhinjski nož i pretio ženi da će da zakolje nju, pa sebe, besan što ga je  prethodno prijavila policiji. Ona ga je tada ponovo prijavila pa je, posle policijskog zadržavanja od 48 sati, predat Osnovnom javnom  tužilaštvu u Velikom Gradištu, piše Danas.

Na predlog njegovog advokata, dodeljenog po službenoj dužnosti, on je priznao krivično delo za koje se teretio. Posle toga tužilaštvo je uputilo predlog Osnovnom sudu da se osumnjičeni kazni po sporazumu o priznanju krivice, što je prihvaćeno, pa je osuđen na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, uz plaćanje sudskih troškova. Njemu je izrečena i mera zabrane prilaženja i komuniciranja sa suprugom u trajanju od tri meseca. Njegova supruga upućena je na parnicu radi naplate odštete kao oštećena strana.

KOMENTARIŠI