Osuđena za ubistvo: Smrskala sinu glavu, pa ga zakopala u dvorištu u...

Osuđena za ubistvo: Smrskala sinu glavu, pa ga zakopala u dvorištu u opštini Malo Crniće

Osuđena je za krivično delo ubistva deteta pri porođaju, a kazna joj ističe sredinom 2019. godine.

Mesto Zabrega kod Malog Crnića važilo je za mirno mesto koje je o “lošim vestima” čitalo samo u medijima, ne sanjajući o tome da će 2015. biti u centru pažnje zbog brutalnog ubistva novorođenčeta.

Na pomen Silvane Todorović (42) meštani i dan-danas samo odmahuju glavom i ponavljaju “da je stradalo nedužno stvorenje” i da je “čudna” majka nedavno osuđena za ubistvo. Osuđena je na godinu i šest meseci robije i upućena u KPZ za žene u Požarevcu.

Majka monstrum je nakon porođaja ubila tek rođeno muško dete, navodno udarcima u glavu, a zatim ga je zakopala u dvorištu iza kuće.

Kako se tada saznaje, ništa se ne bi ni otkrilo da ona 8. novembra u toku noći nije otišla u požarevačku bolnicu.

– Imala je velike bolove i otišla je u bolnicu. Lekari su videli da je sveže porođena i pitali su gde je beba. Negirala je da se porodila, što je lekarima odmah bilo sumnjivo. Kasnije je pored ograde u dvorištu kuće pronađeno zakopano telo dečaka. Ona je tvrdila da nema veze sa tim i da nije ubila dete – navodi izvor blizak slučaju.

Postojala je sumnja da je dete rođeno mrtvo. Međutim, rezultati obdukcije su šokirali to malo selo. Naime, nalazi su pokazali da je dete rođeno živo i zdravo, kao i da je smrt nastupila nasilnim putem. – Detetu je bila gotovo smrskana lobanja. Utvrđeno je da mu je nanela više mehaničkih povreda po glavi, zbog čega je i preminulo. Iako je Silvana pričala da je dete rođeno mrtvo, istraga je pokazala da je ubijeno. Međutim, nije poznato da li ga je udarala rukama ili nekim tupim predmetom. Majka je uhapšena kao glavna osumnjičena. Iz tužilaštva su tada potvrdili da je smrt novorođenčeta bila nasilna i da je reč o krivičnom delu ubistva deteta pri porođaju – tvrdi izvor.

Komšije kažu da je Silvana odnedavno u zatvoru, a da niko nije znao da je uopšte bila trudna.

– Selo k’o selo, svašta se priča. Ona se valjda te noći sama porodila. Mislim da ni njena majka nije znala da je trudna! Posle joj je pozlilo. Kada je odvedena u bolnicu, sve je otkriveno. Priča se da je jadno dete udarala po glavi dok nije umrlo, a onda ga zatrpala između šupe i žičane ograde. Ne znam kako je mogla da udara svoje dete dok ne izdahne? Ona je 12. januara 2018. otišla u zatvor. U kući je ostala samo njena majka Rosa. Oni su socijalni slučaj… Nemaju ni prozore na kući, toliko loše žive – ispričala je komšinica, koja je želela da ostane anonimna.

Robija joj ističe 2019.

Silvana Todorović počinila je krivično delo kada je imala 39 godina.

– Osuđena je za krivično delo ubistva deteta pri porođaju, a kazna joj ističe sredinom 2019. godine. Silvana ima dve ćerke, ali one odavno nisu sa njom. Nije se udavala, koliko ja znam. Živela je doskora sa jednom ćerkom, ali ni nje sada nema. Žena je mnogo čudna, nije druželjubiva. Cela porodica je mnogo čudna. Njen otac je odavno preminuo, a brat joj je, kako se priča, izvršio samoubistvo pucajući sebi u glavu. Ovde svi odmahuju glavom kad se spomene njeno ime. Zar svom detetu da tako izlomi lobanju? – u čudu priča komšinica osuđene žene.

KOMENTARIŠI