Osuđujuća presuda za medicinsku sestru sa lažnom diplomom

Osuđujuća presuda za medicinsku sestru sa lažnom diplomom

Foto: Pixabay // ilustracija

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu saopštilo je da je nakon glavnog pretresa N. Č. (27) izrečena osuđujuća presuda pošto je radila kao medicinska sestra sa lažnom diplomom srednje medicinske škole.

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu je saopštilo da je, nakon uspešno sprovedene istrage tokom koje su prikupljeni svi relevantini dokazi, podnelo optužni predlog protiv N. Č. (rođena 1995. godine) zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave.

Dodaje se da je nakon održanog glavnog pretresa doneta i javno objavljena osuđujuća presuda kojom je N.Č. oglašena krivom za nevedeno krivično delo, te joj je izrečena uslovna osuda, kao i mera bezbednosti oduzimanja predmeta.

“U toku dokaznog postupka je utvrđeno da je osuđena nabavila, a potom i upotrebila falsifikovanu diplomu jedne srednje medicinske škole u Beogradu, sa zvanjem medicinska sestra – tehničar, i istu priložila uz molbu za obavljanje pripravničkog staža u bolnici i upravo na osnovu takve lažne isprave zaključila ugovor o volontiranju sa navedenom ustanovom za vremenski period od 04.06.2018. godine do 04.09.2018. godine”, navedeno je u saopštenju..

Osuđena je, kako navode iz Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, u navedenom periodu pripravnički staž obavljala na odeljenju za neurologiju, odeljenju za produženo bolničko lečenje, kao i na odeljenju za neourologiju.

KOMENTARIŠI