PODELI

Put prema manastiru Nimnik od danas je osvetljen zahvaljujući donacijama. Postavljena je rasveta sa najsavremenijim LED svetiljkama koje ispunjavaju najviše tehničke standarde i najviši kvalitet u javnoj rasveti.

Prisutne je pozdravio predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, koji je ovom prilikom izjavio: “Opština ima velike planove i ambicije da razvija turizam – pored Srebrnog jezera, Ramske tvrđave i svega što imamo u ponudi. Naš manastir Nimnik je svetinja koju treba posetiti i mi kao opština činimo napore da zajedno sa bratstvom iz manastira održimo jedan nivo i dolaskom novog igumana i novih ljudi ovde to dobija na značaju“.

On je zahvalio kompaniji Smart Energy Investment koja je prepoznala potrebu da donira svetiljke, firmi Keep light koja je izvršila doniranje u vidu montaže i Elektrodistribuciji Požarevac koja je donirala obnovu bandera i napojnih kablova kako bi savremene LED svetiljke mogle da se ugrade. Kako je rekao, opština će u narednom periodu urediti i put do manastira.

“Ovo je primer dobre prakse javno-privatnog partnerstva. Sa ovom firmom smo pre dve godine zaključili ugovor i zamenjen je deo javne rasveta u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru i to po najvišim standardima što veoma dobro funkcioniše.“, istakao je Milić.

Zahvalivši na saradnji sa opštinom Veliko Gradište i sada firmom Smart Energy Investment, iguman Jelisej dodao je da je osvetljenje bilo neophodno budući da sve veći broj posetilaca dolazi i u večernjim satima i sada može bezbedno da priđe manastiru.

“Tu se vidi jedna nesebičnost, ljudskost, želja da se pomogne svetinja i ceo ovaj braničevski kraj.“, dodao je iguman.

Direktor kompanije Smart Energy Investment, Obrad Tadić, naveo je da su, zaključenjem ugovora o JPP pre dve godine, sa opštinom postali partneri na 15 godina, a sve obaveze izvršene su kvalitetno što je zaista ogledalo dobre prakse.

“Kada su se naši partneri obratili za pomoć, mi smo uradili samo i jedino ono što partneri treba da urade i na taj način smo izašli u susret. Odazvaćemo se i ubuduće, pozitivnim primerom. “, potvrdio je Tadić.

U godinama pred nama sve opštine u Srbiji će zameniti javno osvetljenje u skladu sa zahtevima EU, ali i zbog uštede električne energije i očuvanja prirode.

KOMENTARIŠI