Foto: Urban City // I.P.

Danas je u Požarevcu pored nekadašnjeg Bambi parka otvoren atletski stadion. Stadion je od danas zvanično u upotrebi. Ovo je bila prva faza izgradnje.

Foto: Urban City // I.P.

Vrednost ove investicije iznosila je 102 miliona dinara, a projekat za izgradnju od 2 miliona dinara je doniran i taj ugovor je potpisan u junu prošle godine. Obaveza Grada Požarevca bila je da sagradi stadion u roku od dve godine.

Foto: Urban City // I.P.

Posao su obavljale tri firme, Neimar put iz Salakovca, Pejkom iz Beograda i Dačić prom iz Novog Pazara.

Maša Rajić i gradonačelnik, Foto: Urban City // I.P.

Atletska staza se sastoji od 6 kružnih staza dužine 400 metara i 8 staza na pravcu, zaletišta za sve skakačke (skok u dalj, troskok, skok u vis i skok s motkom) i bacačke discipline (bacanje kugle, kladiva, diska i koplja). Borilišta su pozicionirana na zelenim ili tartan površinama formiranim unutar atletske staze.

Foto: Urban City // I.P.

Oko staze je postavljen zaštitni pojas od behatona u širini od jednog metra. Stadion  ispunjava uslove za sva nacionalna takmičenja i neka međunarodna takmičenja.

Ovi radovi predstavljali su prvu fazu izgradnje. U drugoj fazi se očekuje da stadion dobije reflektore, tribine, kao i dodatni mobilijar.

Foto: Urban City // I.P.

Pored predstavnika lokalne samouprave Grada Požarevca na čelu sa gradonačelnikom Sašom Pavlovićem, današnjem otvaranju prisustvovali su i Edin Zuković, selektor reprezentacije Srbije, kao i Emir Bekrić, selektor mlađih kategorija.


Ovaj tekst objavljen je osnovu projekta o sufinansiranju medijskih sadržaja Grada Požarevca pod nazivom “BITI RODITELJ U EVROPSKOM POŽAREVCU”. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

KOMENTARIŠI