Foto: Urban City / B.P.

Gradsko veće Grada Požarevca raspisalo je Konkurs za dodelu stipendija studentima čije je prebivalište na teritoriji Grada Požarevca, za period od deset meseci i to od 1. oktobra 2023. godine do 30. juna 2024. godine i mesec septembar 2024. godine.

Gradsko veće Grada Požarevca dodeliće ukupno 85 stipendija.

Pravo podnošenja prijava imaju studenti državnih fakulteta koji pohađaju smerove, studijske programe, odnosno dobijaju stručna zvanja navedena u konkursu, bez obzira da li se nazivi visokoškolskih ustanova u različitim gradovima na teritoriji Republike Srbije, razlikuju od naziva visokoškolske ustanove navedene u konkursu.

Gradsko veće Grada Požarevca utvrdilo je pojedinačni mesečni iznos stipendije u iznosu od 10.000 dinara, na koji se ne plaća porez na dohodak građana po Zakonu o porezu na dohodak građana, a koji će Grad Požarevac finansirati iz budžeta, kao davalac stipendije, po donošenju Odluke o budžetu Grada Požarevca za 2024. godinu.

Rok za prijavljivanje na Konkurs je 15 dana od utorka, 14. novembra.

1 KOMENTAR

  1. “BRAVO” ZA TVORCE KONKURSA! OPŠTINA SA IZVANREDNIM USLOVIMA ZA RAZVOJ POLJOPRIVREDE I AGROINDUSTRIJE, DAJE 8 STIPENDIJA ZA STOMATOLOGE KOJI ĆE POSLE U ŠVAJCARSKU A SAMO 1 (JEDNU)!!! STIPENDIJU ZA INŽENJERA IZ OBLASTI POLJOPRIVREDE. NEVIĐENA BRUKA!

KOMENTARIŠI