Proglašen crveni meteoalarm za Požarevac i Braničevski okrug

Proglašen crveni meteoalarm za Požarevac i Braničevski okrug

Foto: Pixabay // ilustracija

Republički hidrometeorološki zavod je upozorio da se danas očekuje veoma toplo vreme u Srbiji, s najvišom dnevnom temperaturom od 35 do 39 stepeni Celzijusa, a veoma toplo će biti sve do subote. Danas, u utorak, u Srbiji će vreme biti sunčano i veoma toplo, uz slab do umeren zapadni i severozapadni vetar.

Od večeras se na severu i zapadu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde očekuju kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Jutarnja temperatura biće od 15 do 23 stepena, a najviša dnevna od 34 do 39 stepeni.

I u Požarevcu će danas vreme biti sunčano i veoma toplo, uz slab do umeren zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 23 stepena, a najviša dnevna oko 36 stepeni, dok će subjektivni osećaj biti 38 stepeni Celzijusa.

Foto: meteoalarm.rs

Maksimalna temperatura ≥ 38°C

Ekstremno opasni vremenski uslovi, naročito ako traje nekoliko uzastopnih dana. Ugroženi su životi životinja i ljudi (posebno hronični bolesnici, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom i meteoropate). Ozbiljni problemi u snabdevanju električnom energijom, problemi u saobraćaju. Ekstremno povoljni vremenski uslovi za šumske i druge požare.

KOMENTARIŠI