Foto: Urban City, protesti u Požarevcu, 8. jun 2018. // arhiva

Policija je jutros samo upozoravala one koji su odbili da uklone vozilo u pojedinim gradovima u Srbiji, da će naknadno biti procesuirani za načinjen prekršaj.

Protesti zbog cene goriva već danima blokiraju saobraćaj u Srbiji, a od danas su na snazi nova pravila i upozorenja za demonstrante, saznaje Telegraf.rs.

Foto: Urban City LIVE Video printscreen

Podsećamo u petak su jednočasovni protesti održani i u Požarevcu.

Policijski službenici upozoravali su jutros vozače u gradovima gde su napravljene blokade saobraćaja na posledice do kojih njihovi potezi mogu da dovedu, od kojih su najozbiljnije opasnost od saobraćajnih nesreća i lančanog sudara, kao i moguće kazne za nepropisno parkiranje.

Foto: Urban City LIVE Video printscreen

Saobraćajna policija je od jutros tražila od demonstranata da uklone vozila koja su preprečila put, a da je neko odbio, čekala bi ga ozbiljna kazna. Osim novčane kazne od 20.000 do 40.000 dinara, one koji se ogluše o naredbu očekuje i zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje 3 meseca i 6 kaznenih poena.

Policija je jutros samo upozoravala one koji odbiju da uklone vozilo da će naknadno biti procesuirani za načinjen prekršaj. Ako protestanti misle da su se “izvukli” skidanjem tablica sa vozila – nisu, jer će policijski službenici naći njihovu registraciju na registarskoj nalepnici.

7 KOMENTARA

  1. Policija hapsi ovu decu sto se bore da nam bude svima malo bolje, ee Srbijo robovska zemljo…Policija treba da bude na strani naroda a ne politicara! Kada ste tako jaka i silna policija pa sto ne oterate siptare sa Kosova?

    • e glupaku ubedljivo je pobedio vucic!!!!!!!!izgubili ste !!!idi ti gini za kosovo!!!neka hapsi kretene kao sto si ti!!!!!olosu jedan

  2. Ovo nije demokratija,vec diktatura!Narod se ne pita nista osim kad su izbori,a i ti izbori sta vrede kad kradu glasove?,,Niste zadovoljni cenom goriva pa strajkujete?E sad cemo pare da vam uzmemo,zakonom koji sami donosimo da vas porobimo,pa ti ko drazvljanin crkni radeci za vlast koju nije briga!”Do duse bolje da smo ko narod prestali da vozimo dok ne spuste cenu.Prosto peske i biciklom pa kad ne bi prodavali gorivo,davali bi ga dzabe!

  3. Ne vidim svrhu pritesta u blokiranju saobracaja. Ako hocete da suste cene goriva zablokiraj te sve pumpe i ne tocite gorivo par danna pa da vidite kako ce da spuste cenu kad nemaju nikakav dobit. A to sto vi blokirate ulice i posle idete na pumpe i sipate to isto gorivo od 170 dinara njih boli kurac vi pare dajete pa dajete. Ljudi su u engleskoj blokirali sve pumpe 2 dana niko nije sipao kap benzina i cene su odma spustene. Udarite naftne kompanije po dzepu. Dzep najvise boli….

KOMENTARIŠI