Foto: Urban City

JKP “Parking servis” Požarevac obaveštava javnost da je na sednici Gradskog Veća grada Požarevca održanoj u petak 24. novembra 2023. godine doneto Rešenje kojim se usvaja izmena i dopuna Rešenja o utvrđivanju opštih, posebnih i blokovskih parkirališta i to:

ZONA I

Trg Radomira Vujovića

Radomira Milenića Rusa

Dositejeva

Kneza Lazara (od Sinđelićeve do Jug Bogdanove – desna strana gledano iz pravca Sinđelićeve)

Kosančićeva (od Jug Bogdanove do Sinđelićeve – leva strana gledano iz pravca Jug Bogdanove)

Topličina (od Sinđelićeve do Jug Bogdanove – desna strana gledano iz pravca Sinđelićeve)

Lole Ribara (od Sinđelićeve do Šumadijske – desna strana gledano iz pravca Sinđelićeve)

ZONA II

Vardarska – krak kod Doma penzionera (leva strana gledano iz pravca Šumadijske)

Vuka Karadžića (parking prostor na katastarskoj parceli 572 K.O. Požarevac sa leve strane gledano iz pravca Vuka Karadžića)

Vuka Karadžića (od Bulevara do Pionirskog trga – desna strana gledano iz pravca Bulevara)

Blok 5 – ulica Vere Miletić katastraska parcela 746/1 K.O. Požarevac

Cilj izmene rešenja o javnim parkiralištima je bolja organizacija i svrsishodnije korišćenje parking prostora obzirom da je uređenjem Tabačke Čaršije ukinuto parkiranje vozila u centralnoj zoni grada, navodi se u saopštenju.

Ulice koje su predefinisane iz DRUGE zone u PRVU su ulice koje u najvećoj meri koriste stanari velikih stambenih objekata, a ostatak slobodnih parking mesta je do sada najčešće uplaćivan celodnevnom SMS uplatatom. Iz ovih razloga su ulice koje se nalaze u strogom centru grada bile potpuno zauzete i onemogućene za koršćenje građana kojima je parking neophodan.

Ovim izmenama omogućiće se veća frekvencija stacionarnog saobraćaja na parking mestima u samom centru grada.

Izmena i dopuna rešenja se odnosi i na širenje Druge (Žute) zone na parking prostor u ulici Vuka Karadžića koji je adekvatno uradjen i nakon obeležavanja omogućiće korisnicima novih 46 parking mesta i definisanje nove Blok zone (Blok 5) u ulici Vere Miletić kojim će se rešavanja problema parkiranja stanara u najužem centru grada.

Uslovi i cena stanarskih karata ostaje nepromenjena a za sve informacije pozovite info centar 012/520-915 radnim danima od 7:30 do 20h, subotom od 8 do 14h.

Sa primenom ovih izmena počeće se kada se za to stvore tehnički uslovi na terenu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

KOMENTARIŠI