Foto: B.P.

Za teritoriju Požarevca izdata su jutros dva žuta upozorenja. Žuto upozorenje za maglu na snazi će biti od ponoći u četvrtak i tokom celog dana 26. januara. Drugo žuto upozorenje izdato je za niske temperature u sledećih 48 sati počevši od noćas, 25. januara.

MAGLA – Horizontalna vidljivost manja od 200m.

UTICAJ: Problemi u saobraćaju (moguća blokada saobraćaja), komplikacije u već teškoj situaciji (delimična ili potpuna blokada akcija spašavanja). Nepovoljni vremenski uslovi za hronične bolesnike, ljude pod terapijom, medicinskom kontrolom ili meteoropate. Pri niskim temperaturama objektivna opasnost od mržnjenja kapljica magle i zaleđivanja.

Minimalna temperatura manja od -5°C

UTICAJ: Prognozirana minimalna temperatura vazduha nije neuobičajena ali preduzmite neophodne mere zaštite za aktivnosti na otvorenom prostoru. Posebno su opasna jezera hladnog vazduha i duža zadržavanja u njima.Problemi u snabdevanju toplotne i električne energije. Rizik od zaleđivanja česmi i instalacija za vodu. Nepovoljni vremenski uslovi za hronične bolesnike, ljude pod terapijom, medicinskoj kontroli ili meteoropate.

Savetujemo Požarevljane da se kreću očišćenim delovima trotoara i gde je bačena so, obrate pažnju na klizave pešačke prelaze i da obuću prilagode vremenskim uslovima kako ne bi dolazilo do neželjenih posledica zbog ovakvog vremena.

KOMENTARIŠI