PODELI

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj angažovana je na pružanju pomoći na poboljšanju funkcionisanja lokalnih samouprava.

Oblast informacionih tehnologija je takođe obuhvaćena kroz Savet za informacione tehnologije u okviru NALED – a, čiji je Požarevac član.  Zahvaljujući NALED – u Požarevac je u grupi od sedam gradova u Srbiji koji će učestvovati u projektima poboljšanja funkcionisanja lokalnih samouprava.

Foto: Grad Požarevac

PEN testiranje je segment tog procesa i Požarevac ima priliku da testiranje uradi u skladu sa svetskim trendovima testiranja sigurnosti informacionog sistema velikih preduzeća, kao i lokalnih samouprava. Pod PEN testiranjem podrazumeva se provera bezbednosti našeg informacionog sistema od spoljnih i unutrašnjih pretnji, zlonamernih softvera, hakerskih napada i sličnog. Kada dobijemo rezultate testiranja dobićemo i instrukcije kako da unapredimo naš informacioni sistem u ovom segmentu, što će doprineti zaštiti podataka lokalne samouprave.

Testiranje je organizovala Kancelarija za IT pri Vladi Republike Srbije u saradnji sa NALED – om, i ono će biti besplatno. Testiranje će raditi svetski renomirana kompanija Aj Bi Em (IBM).

KOMENTARIŠI