Planinarski klub Vukan i Ekološko društvo Prijateji Čačalice

Organizovali su za  sve rekreativce pešačku akciju i druženje.  Osnovna namera ovog programa je podizanje svesti kod učenika, ostale omladine, ali i starijh Požarevljana o značaju pešačenja, o značaju ekologije, očuvanju zdravlja i drugih vrednosti.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Okupljanje i start svih staza  bio je od Ekološkog doma na Čačalici,. Na raspolaganju su svim rekreativcima bile četiri staze, Čačalica, dužine 2,7km, Minine vode, 8,7km, Sojin salaš, 10,7km i Manastir Rukumija – staza hodočašća, 12,5 km.

Staza hodočašća je nova staza, a u manastiru je za sve učesnike  priređen doček i posluženje.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Akcije su maksimalno podržane od mnogih relevantnih institucija (Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Planinarskog saveza Srbije, kao i  Grada Požarevca. Sve prisutne rekreativce su ispred Grada Požarevca pozdravile je Ana Miljanić član gradskog veća  za sport, omladinu i turizam i Saša Gluvakov član gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine I poljoprivredu.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Predsednik planinarskog kluba Vukan, Miloš Branković je u ime kluba uručio zahvalnicu Gradu Požarevcu kao znak podrške ovakvim akcijama. A zahvalnicu je dobio I najmlađi učesnik današnje akcije.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

KOMENTARIŠI