Pešić: Ne postoji perfektna ekipa, otkrićemo slabosti Litvanije i napasti ih

Pešić: Ne postoji perfektna ekipa, otkrićemo slabosti Litvanije i napasti ih

Foto: FIBA Live video screenshot

Protiv ekipe kakva je bila Dominikanska Republika dovoljno je sa dobrom odbranom i prosečnim napadom da se pobedi utakmica.

Protiv Litvanije je potrebno da bude izvranredna odbrana i izvanredan napad, izjavio je u Manili selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić uoči četvrtfinalne utakmice Svetskog prvenstva.

Košarkaši Srbije će u utorak od 10.45 časova igrati sa Litvanijom u četvrtfinalu Mundobasketa.

“Orlovi” su do četvrtfinala Svetskog prvenstva stigli posle trijumfa nad Dominikanskom Republikom i osvojenog drugog mesta u grupi I.

“Juče smo imali utakmicu u kojoj su momci igrali sjajno, pokazali su timsku igru i hemiju. Ako kažemo da je bilo 30 asistencija, onda to treba da se naglasi. To je košarka koju mi želimo da igramo. Sada protiv Litvanije to neće biti dovoljno, moraće da se igra u odbrani i napadu i da se nađe balans. Igraćemo protiv ekipe koja fizički igra jaku odbranu. Protiv ekipe kakva je bila naš protivnik juče, dovoljno je sa dobrom odbranom i prosečnim napadom da se pobedi utakmica. Protiv Litvanije je potrebno da bude izvranredna odbrana i izvanredan napad. Moramo da odigramo jednu od naših najboljih utakmica da bismo ih pobedili”, rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Litvanija je u poslednjem kolu druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu pobedila SAD rezultatom 110:104.

“To šta su oni uradili protiv Amerike, to za nas nije bitno. Mi smo gledali neke druge utakmice, sa evropskim protivnicima. Taj meč sa Amerikancima je pokazao da su Litvanci čvrst tim, koji je dobio do sada sve utakmice i na kraju krajeva su pokazali sjajnu košarku. Biće to izuzetno zahtevna i izazovna utakmica za nas. Sutra igramo četiri utakmice, posle svakih 10 minuta počeće nov meč”, istakao je selektor Srbije.

Pešić je istakao da perfektan tim ne postoji, i da svako ima svoje slabosti.

“Naravno da i mi imamo naših prednosti. Sposobnost jedne dobre ekipe je u tome da sakrije nedostatke, a da istakne prednosti. To ćemo probati da uradimo. I oni imaju svoje slabosti kao i svaka ekipa, jer ne postoji perfektna ekipa. Zato sada treba otkriti njihove slabosti i napasti ih. Treba se orjentisati na njihove ključne igrače”, zaključio je selektor Srbije.

Srbija i Litvanija su poslednji put na Svetskom prvenstvu igrali 2010. godine, u borbi za treće mesto slavio je protivnik 99:88.

KOMENTARIŠI