Pešić: Sve staje u jednu utakmicu, očekujem pobedu protiv Britanaca

Pešić: Sve staje u jednu utakmicu, očekujem pobedu protiv Britanaca

Foto: FIBA Live video screenshot

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je da ponedeljak uveče u hali “Aleksandar Nikolić” očekuje pobedu protiv Velike Britanije, u odlučujućem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Duel je na programu u ponedeljak od 20.00.

Srbiji je neophodna pobeda protiv Britanaca za plasman na SP, koje će u avgustu i septembru biti održano u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

“Došao je kraj kvalifikacija koje traju veoma dugo i po prvi put su u ovom formatu. Sada sve staje u jednu utakmicu u kojoj tražimo pobedu i potvrdu truda koji je uložilo više od 40 igrača za godinu i po.”

“Prvu meč loptu u Atini nažalost nismo iskoristili, sada je u ponedeljak pred nama nova šansa, koju smo zaslužili”, rekao je Pešić za zvanični sajt KSS.

Za Srbiju neće igrati Nikola Milutinov, Dejan Davidovac i Nemanja Dangubić, koji su se vratili klupskim obavezama, dok je neizvesno stanje Stefana Jovića koji se oporavlja od udarca zadobijenog u duelu sa Grčkom.

Nacionalnom timu su se priključili Marko Gudurić, Luka Mitrović, Filip Petrušev, Aleksa Avramović, Uroš Trifunović i Ognjen Dobrić, koji će biti u konkurenciji za meč u ponedeljak.

“Važno je da ovih šest igrača što su se priključili nakon obaveza u Evroligi što je bolje uključimo u sistem igre. Dobra stvar je što su oni već igrali u ovim kvalifikacijama i poznaju principe koje pripremamo. Velika Britanija će biti rasterećena i spremna da iskoristi svaku šansu koja im se ukaže”, kazao je selektor Srbije.

Pešić je zatražio od igrača maksimalan pristup svih 40 minuta.

“Zbog toga, zbog uloga koji je na stolu, maksimalna koncentracija i maksimalan pristup tokom svih 40 minuta moraju biti prisutni. Nadamo se da će i publika prepoznati da nam je podrška potrebna i da će doći da pozdravi, ne samo 12 igrača koji će biti u sastavu, već sve igrače koji su dali svoj doprinos reprezentaciji Srbije u ovim kvalifikacijama”, zaključio je Pešić.

Srbija u ponedeljak od 20 sati u hali “Aleksandar Nikolić” dočekuje Veliku Britaniju u poslednjem kolu grupe I kvalifikacija za SP.

Prvo mesto na tabeli grupe I drži Letonija sa 17 bodova, a Grčka je druga sa 15. Srbija je treća na 14, Belgija ima 13, a Turska 12 bodova. Velika Britanija je poslednja sa 10 bodova.

KOMENTARIŠI