Pešić: Verujem u ovu ekipu uprkos porazu

Pešić: Verujem u ovu ekipu uprkos porazu

Foto: FIBA Live video screenshot

Srbija je izgubila od Italije na startu nokaut faze i zašvrila je učešće na ovogodišnjem šampionatu Evrope.

“Odbrana nam je baza zbog onoga što se dešava u napada. Izgubili smo samopouzdanje, ali ne postoji samo jedan razlog kada se izgubi utakmica. Ne odlučuje jedan detalj, već nekoliko stvari. Mora da se analizira, tek se završio meč, moramo da vidimo šta smo dobro uradili, a šta loše. To je sport, to je košarka. Ekipa je bila izvanredna, ukazujem poštovanje Italije. Večeras nismo bili pobednici, ali ja verujem u ove momke, pokazali su sjajan odnos prema reprezrentaciji i to je bila grupa fantastičnih momaka i bilo mi je zadovoljstvo”, rekao je Pešić.

“Čestitke timu Italije, zaslužili su pobedu, igrali su sjajnu košarku, bili su fizički jači, a mi nismo pogodili otvorene šuteve… Najveći problem je kontinuitet u odbrani, nismo odigrali tri dobre odbrane zaredom. Kada nisu pogaađali, hvatali su skokove u napadu i to im je dizalo samopouzdanje. Razočarani smo, želeli smo da pobedimo, ali morali smo fizički jače”, dodao je Kari.

Srbija je odigrala najgoru utakmicu na Šampionatu i Italija je na kraju slavila rezultatom 94:86.

“Za fizičku igru potrebne su vam noge. Italijani su takvi da igraju sa pet igrača koji mogu da šutiraju za tri. Odbrana bez nogu nije moguće igrati, mi nismo toliko loši u tome, ali to nam je bio glavni problem. Plus su oni odigrali sjajno”, kazao je selektor.

Selektor Srbije ističe da veruje u ovu ekipu, uprkos eliminaciji.

“Imamo odličan tim, naš tim je demonstrirao dobru košarku, ali ako izgubite utakmicu kao večeras i ako se ne kvalifikujete za sledeću rundu, svi su razočarani. Ali ubeđen sam da imamo dobre košarkaše, imamo neke koje nisu igrali večeras jer smo se odlučili za ovih dvanaest košarkaša. Videćemo, ovo je samo jedna utakmica”, kaže selektor.

“Ne smem previše da pričam o tome šta nas je pratilo kroz pripreme, jer to do sada nisam pričao, pošto nije bilo potrebno. Ako bih krenuo, onda biste rekli da tražimo razloge. Imali smo puno igrača koji su tokom priprema izgubili kontakt sa timom, imali smo povrede, bolesti… Kada se igra ovakva utakmica, mi nemamo prava da idemo u utakmicu mi ćemo sigurno da je dobijemo. Moramo da budemo optimisti, da pokažemo to na terenu, ja i dalje mislim da možemo da igramo sa svima. To smo pokazali protiv Turaka i Grka. Bilo je dosta dobrih utakmica, ali moram da kažem, bez ikakve želje da umanjim poraz, već sam čestitao Italijanima, ali za takvu jednu utakmicu, za plej-of gde se jedna utakmica odlučuje, morate da bude u dobrom fizičkom stanju i da su zdravi”.

“Videli ste kakva je situacija sa Milutinovom, koji je na svežinu odigrao protiv Poljaka, ali kontinuitet…. Teško je vratiti se, isto je bilo za Vanju, ali da ne idem dalje da bih tražio razloge.”

Na konstataciju da su izgubili na isti način kao u kvalifikacijama za Olimpijske igre, Pešić nije bio saglasan .

“Ne bih rekao da je na isti način, drugačij je, već sam rekao da bi se napravio kontinuitet potreban je kontinuitet u odbrani. Nismo bili na našem nivou, imali su previše otvorenih šuteva, podigli su samopuzdanje i bilo nam je dosta teško.”

KOMENTARIŠI