Pešićevi “orlovi” nastavljaju put ka Mundobasketu

Pešićevi “orlovi” nastavljaju put ka Mundobasketu

Foto: Urban City B.P. / arhiva

Košarkaška reprezentacija Srbije utakmicom protiv Slovačke nastavlja kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2023. godine. “Orlovi” dočekuju Slovačku od 20.30 u hali “Aleksandar Nikolić”.

Ekipa selektora Svetislava Pešića nastavlja pohod ka Mundobasketu uz velike kadrovske probleme.

U prva dva kola, tim Srbije je zabeležio pobedu protiv Letonije u Beogradu i poraz na gostovanju u Belgiji, dok je Slovačka zabeležila dva poraza.

Pred utakmicu, prvu od dve koje će naša reprezentacija odigrati protiv Slovačke u periodu od četiri dana, selektor Svetislav Pešić je zatražio podršku navijača.

“Imaćemo jednu veoma zahtevnu utakmicu protiv veoma iskusnog tima koji je to pokazao ne samo sada, nego i u ranijim utakmicama. Mi njih pratimo zato što smo znali da ćemo igrati protiv njih. Oni su i tokom leta imali tu rundu predkvalifikacija, a odigrali su i sjajnu utakmicu protiv Letonije, gde su praktično u poslednjim trenucima izgubili”, rekao je Pešić.

Selektor Srbije je uz analizu protivnika objasnio i kakva je situacija u našem timu.

“Najveća prednost koju poseduju u odnosu na nas je uigranost i veliko iskustvo. Kod nas se situacija poprilično promenila. Od 24 kandidata koje smo zvali, sveli smo se na 11 igrača koji su spremni da igraju. Nekoliko igrača je još sa nama, koji su povređeni ili bolesni, ali se nadamo da će se jedan ili dvojica oporaviti i da niko od ovih 11 neće biti povređen ili bolestan”, dodao je Pešić.

Nakon utakmice, tim Srbije će u nedelju otputovati u Slovačku, gde će u ponedeljak 28. februara od 18 časova igrati novu utakmicu protiv istog rivala.

KOMENTARIŠI