Pireus od sada – Direktna banka

Pireus od sada – Direktna banka

Reč je o trećoj po redu banci koja je do sada integrisana u sistem Direktne banke

Foto: Pixabay // ilustracija

Direktna banka je tokom vikenda uspešno završila proces integracije Pireus banke čime je proširila svoje poslovanje i ojačala poziciju na bankarskom tržištu, saopšteno je iz ove banke. Reč je o trećoj po redu banci koja je do sada integrisana u sistem Direktne banke.

– Ovim spajanjem je značajno uvećana prodajna mreža, ponuda proizvoda i usluga, kao i vrednost ukupne imovine banke – ističu u Direktnoj banci. – Dodatno, pojačano je prisustvo u važnim privrednim centrima u Srbiji i omogućeno je dalje širenje poslovanja u gradovima gde banka do sada nije bila prisutna, poput Čačka, Valjeva i Vršca.

Direktna banka je za prvih devet meseci ove godine ostvarila neto dobit od 1,72 milijarde dinara.

– Uz uvećanje baze klijenata za više od 50 odsto, na ukupan broj iznad 133.000 klijenata, banka je nakon pripajanja udvostručila i svoje tržišno učešće, dok je vrednost ukupne imovine premašila iznos od 63,37 milijardi dinara – ističe se u saopštenju.

Prioritet banke, kako se navodi, ostaje dalji razvoj inovativnih bankarskih rešenja “u nastojanju da bude prepoznata kao pouzdan partner i banka prvog izbora za sve svoje klijente”. U banci najavljuju da će svoju ponudu proizvoda i usluga i dalje unapređivati, naročito u sferi digitalnog bankarstva, gde će se većina bankarskih transakcija obavljati putem naprednih internet-aplikacija i servisa.

KOMENTARIŠI