Sezona remonta rudarske mehanizacije na Površinskom kopu „Drmno“ počeće krajem marta i završiće se do sredine novembra.

Tokom osam meseci treba otkloniti nedostatke na šest rudarskih sistema i opremi angažovanoj na otkrivanju, zatim na osnovnoj rudarskoj mehanizaciji kojom se iskopava ugalj i na postrojenjima drobilane, ovako je Zoran Stojković, upravnik Sektora mašinskog održavanja na Površinskom kopu „Drmno“, predstavio plan ovogodišnjih remontnih aktivnosti.

Raspored izvođenja opravki i njihovo trajanje podložni su izmenama, kako zbog dostupnosti potrebnih rezervnih delova i opreme, sprovođenja javnih nabavki, tako i zbog tehnološke situacije na površinskom kopu „Drmno“.

− Remontna sezona počinje oko 20. marta remontom rudarske mehanizacije i opreme koja radi u sklopu drugog jalovinskog sistema, gde nas očekuju veoma ozbiljni remontni zahvati. Zbog tehničko-tehnološke situacije prošle godine nismo imali termin da obavimo planirane poslove na sistemu, već smo probleme rešavali sukcesivnim aktivnostima. Kada završimo remont drugog jalovinskog sistema u trećoj dekadi aprila, slede nam remontne aktivnosti na šestom jalovinskom sistemu, koji je najnoviji na kopu „Drmno“ − kaže Stojković.

On je dodao da je planirano da remonti za svaki sistem traju po 30 dana, ali konkretno vreme za izvođenje radova biće utvrđeno neposredno pred početak remonta određenog sistema u zavisnosti od tehnoloških potreba i obima zahvata.

Specijalizovane ekipe

Poslove na remontima obavljaće, kao i dosad, specijalizovane ekipe radnika za popravku rudarskih mašina iz PRIM-a, radnici službi održavanja kopa „Drmno“, kao i zaposleni „Kosovo Obilića“. Ovogodišnji proizvodni planovi veoma su visoki i važno je da se remonti na vreme i kvalitetno obave. To će direktno da se odrazi na povećanje vremenskog iskorišćenja rudarske mehanizacije, na produktivnost i ostvarenje proizvodnih bilansa, rekao je Stojković.

KOMENTARIŠI