Foto: Urban City

U četvrtak, 18. januara 2018. godine gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je firme “Unifer Savić i “Diprom”, kao i gradilište gde će se od 19. aprila 2018. godine otvoriti Ritelj park “STOP SHOP”.

Foto: Urban City

Plan je da se u okviru akcije „Privreda bez granica“ obiđu privatne firme koje posluju na teritoriji Grada Požarevca. U okviru tih sastanaka čelnici grada žele da se upoznaju sa problemima koje imaju preduzetnici ali da čuju i njihove potrebe i predloge za razvoj privrede u Požarevcu. Takođe ovom prilikom predstavlja se Program lokalnog ekonomskog razvoja za 2018. godinu, u okviru koga je iz budžeta za subvenicje za mala i srednja preduzeća, izdvojeno 20 miliona dinara (u prošloj godini za ove namene bilo je izdvojeno 17 miliona dinara).

Foto: Urban City

Akcija je počela obilaskom firme “Univer Savić” i sastankom sa vlasnikom i direktorom ove kompanije. Nakon sastanaka gradonačelnik Spasović sa saradnicima obišao je proizvodni pogon “Univer Savića”. Inače ova firma je među najboljima u Srbiji u prodaji repromaterijala za nameštaj i proizvodnju nameštaja od pločastih materijala.

Foto: Urban City

Direktor “Univer Savića“ Dejan Savić je ovom prilikom rekao:

„Do toga smo došli pre svega ogromnim radom svih nas u porodici, a naravno i svih naših zaposlenih koji su radili kod nas.

Foto: Urban City

Mislim da firma danas daje poseban pečat razvoju lokalne zajednice zato što zaposliti danas 50 ljudi u realnom proizvodnom sektoru zaista nije jednostavno. Međutim, kada širimo svoje kapacitete i kada se pojavljujemo na drugim tržištima to je najbolja satisfakcija za uložen rad i trud”.

Foto: Urban City

On je dodao kako pozdravlja inicijativu da se krene u smeru podrške razvoju malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.

Foto: Urban City

„Mislim da je to jedini način da mlade ljude zadržimo i izborimo se sa najvećim problemom, odlivom ne samo intelektualne elite, već i svih profila i zanimanja. To je niz podsticajnih sredstava koji se daju kroz razne fondove, što u prilog zapošljavanju, što u prilog razvoju tehnologija kojima raspolažemo.

Foto: Urban City

Ne bi trebalo da to budu samo novčana sredstva, već i neki drugi neformalni način podrške kroz razvoj infrastrukture, što nama olakšava posao, poboljšava komunikaciju i olakšava pristup tržištu i kupcima. Miks tih politika mora da pruži rezultat u razvoju ekonomije na ovom području“, zaključio je Savić.

Foto: Urban City

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović pozvao je sve privrednike da konkurišu za sredstva iz Programa lokalnog ekonomskog razvoja, koja će biti na raspolaganju dok se ne utroše. Najavio je da će naredne godine za tu namenu biti izdvojeno još više novca, zatim je još rekao:

„Razgovaramo sa privrednicima o svemu što grad može da im obezbedi. Akcija će se održavati svake nedelje narednih godinu dana dok ne obiđemo sve privrednike i kompanije koje žele da čuju šta grad može da im ponudi.

Foto: Urban City

Takođe, želimo da saznamo šta je to što bi grad trebalo da unapredi i da eventualno ispravi neke greške, kao i da vidimo šta nedostaje od komunalne infrastrukture koja je neophodna privrednicima. Ovo je godina investicija i zapošljavanja“.

Foto: Urban City

Nakon “Univer Savića” Spasović je sa saradnicima posetio firmu “Diprom”, koja je koristila sredstva iz Programa lokalnog ekonomskog razvoja u 2017. godini u iznosu od oko 3,5 miliona dinara za nova radna mesta i nabavku nove peći.

Foto: Urban City

Ovom prilikom gradonačelnik je rekao da je “Diprom”pokazatelj kako se koriste sredstva iz ovog programa i pozvao je sve zaintereseovane da konkurišu kad Skupština Grada Požarevca usvoji Program za 2018. godinu.

Foto: Urban City

Ana Rakić šef proizvodnje u “Dipromu” je istakla da su podsticajna srredstva koja su dobili od grada Požarevca pomogla da dobiju novu opremu, unaprede proizvodnju i zaposle nove radnike.

Foto: Urban City
Foto: Urban City
Foto: Urban City
Foto: Urban City
Foto: Urban City
Foto: Urban City

KOMENTARIŠI