Foto: Urban City // B.P. / arhiva

U ponoć je počela izborna tišina pred ponavljanje izbora u subotu, 30. decembra, na više od 30 biračkih mesta u Srbiji. Istog dana, glasaće se i na tri biračka mesta za Skupštinu grada Beograda, pošto je na dva mesta glasanje poništeno, a na jednom nije bilo moguće utvrditi rezultat.

Izborna tišina počela je sinoć u ponoć, pred ponavljanje izbora koji će se u subotu, 30. decembra, održati na više od 30 biračkih mesta na izborima za narodne poslanike, kao i na tri mesta za odbornike Skupštine grada Beograda.

Oko 12.000 birača će na ponovljenim izborima moći da glasa u subotu od sedam do 20 časova.

Glasanje za izbor za narodne poslanike biće ponovljeno na biračkim mestima za koja je konstatovano da se ne mogu utvrditi rezultati glasanja i na kojima je poništeno glasanje na izborima za narodne poslanike održanim 17. decembra.

Neka od biračkih mesta na kojima će se ponovo glasati su biračko mesto 28 u opštini Babušnica, biračko mesto Bojniku, biračko mesto 18 u Velikom Gradištu, biračkom mestu broj 2, 24 i 45 u Vlasotincu, na biračkom mestu broj 23 u Trsteniku, biračkom mestu 15 u Žagubici, biračkom mestu broj 5 u Koceljevi, broj 40 u Lebanu, broj 18 u Petrovcu na Mlavi, broj 8 Plandištu, broj 24 u Raški, broj 6 i 37 u Svrljigu, broj 40 u Tutinu, broj 8 u Ćupriji.

Ponoviće se i glasanje na onim mestima gde je glasanje poništeno i to: biračko mesto 32 Aranđelovac, 24 Babušnica, 23 Veliko Gradište, 26 Koceljeva, 10 Kosjerić, 7 Kula, 4 Petrovac na Mlavi, 22 Svrljig, 25 Topola, 16 Ćuprija, kao i na biračkom mestu broj 12 u Bojniku. Izbori će biti ponovljeni i na tri biračka mesta u opštini Kula, i to na biračkim mestima 21, 1 i 33.

GIK je usvojio rešenja o imenovanju biračkog odbora u stalnom i proširenom sastavu za sprovođenje ponovnog glasanja na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, raspisanim za 30. decembar za biračko mesto broj 73 u Gradskoj opštini Voždovac i biračka mesta broj 15 i 122 u Gradskoj opštini Novi Beograd.

KOMENTARIŠI