Počela izgradnja Crkvenog doma u Kličevcu vrednosti 40 miliona dinara

Počela izgradnja Crkvenog doma u Kličevcu vrednosti 40 miliona dinara

Radove na Crkvenom domu u Kličevcu obišao je u utorak, 14. januara gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima.

Grad je za izgradnju potpornog zida, temelja i prve ploče na ovom objektu izdvojio 3,5 miliona dinara, a EPS oko 950 hiljada dinara. Procenjena vrednost ovog objekta iznosi oko 40 miliona dinara.

Foto: Grad Požarevac

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je istakao da lokalna samouprava izdvaja značajna sredstva za verske zajednice, pa je tako u protekloj  godini za Srpsku pravoslavnu crkvu iz gradskog budžeta obezbeđeno preko 10 miliona dinara. Spasović je rekao da kada se konkuriše sa dobrim projektima kakav je izgradnja crkvenog doma u Kličevcu lokalna samouprava je obezbedila sredstva:

“Ono što je dobro, jeste ta saradnja između Mesne zajednice, Crkve, Grada i EPS-a i sigurno da nećemo da se zaustavimo na tome, već ćemo pomoći u realizaciji drugih projekata koji se tiču vodosnabdevanja, toplifikacije, ali za sve je potrebno ispoštovati određene procedure i doneti odgovarajuće odluke koje moraju da se pokrenu kod Vlade Republike Srbije. Imajući u vidu dosadašnje iskustvo i sve ono što smo uradili u poslednje dve godine, a što nije rešavano za prethodnih pedeset godina, došlo je do toga da su mnoge nepokretnosti poput igrališta, fudbalskih stadiona, parkova, fabrike pijaće vode, prešle u vlasništvo grada Požarevca. Na taj način dokazali smo da je Grad i te kako spreman, kadrovski, tehnički i pravno, da vrlo brzo rešava probleme operativno na terenu“, zaključio je Spasović.

Foto: Grad Požarevac

Protojerej Bratislav Pavlović je ovom prilikom rekao da će objekat biti građen iz dva nivoa, kapaciteta oko 400 mesta i dinamika budućih radova zavisiće od prikupljenih sredstava. On se zahvalio gradu na pomoći za početak radova i dodao je da je blagoslov za njegovu izgradnju dobijen od vladike braničevske Eparhije dr Ignatija Midića još 2012. godine, međutim izrada urbanističkog projekta potrajala je malo duže zbog strukture vlasništva zemljišta na kome se objekat gradi.

Zamenik predsednika Saveta Mesne zajednice Kličevac Živadin Nikolić naglašava da je izgradnja crkvenog doma od velikog značaja kako za meštane Kličevca, tako i Rečice, Rama i drugih okolnih sela. On se zahvalio lokalnoj samoupravi na upućenoj donaciji i izrazio nadu da će radovi teći planiranom dinamikom.

2 KOMENTARA

  1. Nije jasno čemu će služiti ovaj objekat. Pare u svakom slučaju treba potrošiti na nešto. Trebalo bi razmisliti i o izgradnji jednog takvog doma na Trgu Oslobođenja u Požarevcu odmah pored Spalionice.

KOMENTARIŠI