Počela izgradnja nove industrijske zone u Požarevcu

Počela izgradnja nove industrijske zone u Požarevcu

Foto: Urban City

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je danas, 27. septembra prostor nekadašnje Fabrike šećera u Požarevcu gde je u toku izgradnja nove proizvodne hale, što predstavlja i početak izgradnje nove industrijske zone u Požarevcu.

Foto: Urban City

Trenutno se radi na izgradnji objekta veličine 11.000 kvadrata u kome će biti smeštena cela proizvodnja požarevačke firme Market parket. Završetak grubih građevinskih radova očekuje se do marta 2020. godine.

Foto: Urban City

Vlasnik ove firme, Dejan Dinić rekao je ovom prilikom da će izgradnjom hale celokupna proizvodnja koja se trenutno odvija na više lokacija biti premeštena u novu proizvodnu halu koja se nalazi u krugu nekadašnje Fabrike šećera.

Foto: Urban City

Gradonačelnik je ovom prilikom čestitao ovoj kompaniji na ovoj velikoj investiciji koja je značajna za ceo Braničevski okrug, što predstavlja i početak izgradnje nove industrijske zone. Spasović je rekao da je sva podzemna infrastruktura dobro sačuvana i posle 40 godina.

Foto: Urban City

Nikola Dragomirović, glavni projektant nove proizvodne hale, nadovezao se na reči gradončelnika Požarevca, koji je rekao da će se ovde koristiti kompletna postojeća infrastruktura. “Infrastruktura je toliko dobro urađena da kišnu kanalizaciju nemate u Požarevcu, kao i fekalnu, zajedno sa strujom i vodom, kakva je na prostoru nekadašnje Fabrike šećera”, naglasio je Dragomirović.

Foto: Urban City

Dozvola za izgradnju novog objekta dobijena je u roku od dve nedelje.

Foto: Urban City

Plan je takođe da se kompletan teški saobraćaj izmesti sa ulaska u Požarevac, što bi u budućnosti doprinelo rasterećenju postojećih saobraćajnica u gradu. Planirana je i interna saobraćajnica kroz celu industrijsku zonu koja će povezati novu i staru industrijsku zonu u Požarevcu.

 

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI