PODELI

Grad Požarevac u saradnji sa Crvenim krstom i volonterima počeo je raspodelu higijenskih paketa za korisnike Narodne kuhinje, reč je o 900 lica odnosno preko 300 porodica. Danas je raspoređeneo 350 paketa na adrese korisnika Narodne kuhinje a higijenska sredstva su obezbeđena za naredna dva meseca.

Foto: Grad Požarevac

U higijenskim paketima se nalaze prašak za veš, šamponi, sapuni, toaletni papir, tečnost za sudove, paste za zube…sve ono što je neophodno jednom domaćinstvu za održavanje higijene.

Foto: Grad Požarevac

Gradonačelnik Grada Požarevca i komadant Štaba za vanredne situacije Bane Spasović rekao je, da je za pored pomenutih korisnika Narodne kuhinje, obezbeđen ovakav higijenski paket ali i lanč paket za socijalno ugoržene građane sa kompletne teritorije grada Požarevca koji nisu korisnici usluge Narodne kuhinje. Reč je o 350 lica i za njih je obezbeđen ovaj vid pomoći za naredna dva meseca. U lanč paketu se nalazi brašno, šećer, so, ulje, testenine i druge životne namirnice. Raspodela lanč i higijenskih paketa za ove kategorije kreće sutra. Štab za vanredne situacije razmatra još vidova pomoći za još neke kategorije ali o tome će blagovremeno javnost biti obaveštena.

Foto: Grad Požarevac

Spasović je još jednom apelovao na lica preko 65 godina da ostanu kući i poštuju mere samoizolacije, kao i da koriste brojeve telefona call centra, preko kojih gradski volonteri, koji rade po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, mogu da im izađu u susret za svaki njihov zahtev. Grad ima oko 200 volontera koji su poremljeni za terenski rad, vozila je obezbedila Gradska uprava. Mada oni koriste i svoja lična vozila.

Brojevi telefona call centra:
za teritoriju Grada Požarevca: 061/1738169; 061/1705907 i 061/6571451,

za teritoriju Gradske opštine Kostolac: 061/1738185.

KOMENTARIŠI