Počela raspodela paketa pomoći u Požarevcu vrednosti 44,1 miliona dinara

Počela raspodela paketa pomoći u Požarevcu vrednosti 44,1 miliona dinara

Danas, 18. maja u Požarevcu je počela raspodela paketa pomoći.

Paketi pomoći namenjeni su za penzionere koji imaju primanja do 30.000 dinara po spisku PIO fonda, za nezaposlena lica, a nalaze se na evidenciji požarevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje zaključno sa 31. martom, za invalide po spisku Međuopštinskog udruženja gluvih i nagluvih Požarevac, za korisnike jednokratne novčane pomoći koji su u poslednje dve godine bili na evidenciji Centra za socijalni rad Požarevac, kao i za 500 socijalno ugroženih romskih porodica po spisku udruženja Roma Braničevskog okruga.

Foto: Urban City

Ukupno je nabavljeno po 14.727 prehrambenih i higijenskih paketa koji su finansirani iz budžeta Grada Požarevca vrednosti 44,1 miliona dinara, a tender je dobila “Lilić trgovina”. Vrednost paketa je 3.000 dinara po osobi.

Foto: Urban City

Paketi će uz pomoć 358 volontera i uz pomoć tehničkih kapaciteta javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Požarevac biti isporučeni na adrese korisnika, potvrdio je danas Slaviša Stojković, član Gradskog veća za društvenu delatnost, socijalnu politiku i zdravstvo.

KOMENTARIŠI