Počela rekonstrukcija bazena u Požarevcu, šta će biti sa sezonom

Počela rekonstrukcija bazena u Požarevcu, šta će biti sa sezonom

Foto: Urban City / B.P.

Na bazenu Sportskog centra Požarevac počeli su radovi na kompletnoj rekonstrukciji.

Kompletan posao košta nešto više od 266,2 miliona dinara sa PDV-om. Podsećanja radi, firme Alex E&C, Interfast D.O.O, Interfast Advanced Security i Vostok Investments izvode radove.

Foto: Urban City / B.P.

Predviđena je kompletna rekonstrukcija kupališta i uklanjanje postojećih bazena. Rečeno nam je da će uklanjanje korita bazena početi do kraja nedelje. Na terenu smo zatekli jedan kamion za utovarivanje šuta i bager. Trenutno se izvode radovi na uklanjanju betonskih ploča oko bazena. Oba bazena koja su od aluminijuma biće isečena i uklonjena zajedno sa temeljom bazena.

Biće rekonstruisani veliki i dečiji bazen, oba će biti obložena pločicama, a predviđena je i ugradnja LED osvetljenja. Bazeni će imati savremeno postrojenje za filtraciju. Biće urađena i nova dezo-zona.

Foto: Urban City / B.P.

Rok za završetak radova je 200 kalendarskih dana (prva nedelja septembra), kako nam je rekao jedan od izvođača radova, a Urban City saznaje nezvanično od izvođača radova da bi kompletan posao mogao ipak da bude gotov možda početkom avgusta. Sezona na bazenu uobičajeno je da počne do polovine juna, ali ove godine neće biti tako. Grad je u tenderu zahtevao da radovi traju maksimalno 180 radnih dana.

Bazen Sportskog centra Požarevac otvoren je 1986. godine i od tada je samo krpljen i povremeno farban, nikada kompletno rekonstruisan.

2 KOMENTARA

  1. Samo budala skida aluminijumske limove i lepi pločice na beton. Kada pukne između pločica, a pući će, dolivaće se hladna voda i biće ledeno. Drugo, pad na ivicu pločica donosi trenutnu smrt, dok su limovi imali oble ivice. Treće, Slovenci ga pravili i projektovali, da li mislite da u ove tri firme ima neko pametniji od njih pa da ga preradi da bude BOLJI??? Četvrto, opet krađa para stanovnika našeg grada. Jel niste za te pare mogli da ga pokrijete sa mont-demont konstrukcijom pa da za iste pare imamo i zatvoren bazen koji građanima obećavate već 10 pred izbornih krađa??? Kad se sve završi policija pohapsi njih par za malverzacije, oni naravno ne vrate pare, i nit naših para nit bazena. Pa mnogo smo glupi jad dozvoljavamo ovakve stvari.

KOMENTARIŠI