Počela je realizacija značajne investicije za Grad Požarevac u oblasti unapređenja turističke privrede i prometa ljudi i roba na području našeg okruga. Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović sa saradnicima danas je obišao radove.

Pored izgradnje brze saobraćajnice, počela je rekonstrukcija državnog puta Bratinac – Ram u dužini od preko 23 kilometra.

Put koji povezuje turistički lokalitet Ram, ali i veliki broj naših naselja uz Mlavu i Dunav sa budućom brzom saobraćajnicom do sada je bio u izuzetno lošem stanju.

Zahvaljujući inicijativi predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, Vlada Srbije je preko Ministarstva građevine izdvojila 533,34 miliona dinara za rekonstrukciju ovog puta, rekao je Pavlović.

Investitor su Putevi Srbije, a izvođač Preduzeće za puteve Požarevac.

Rekonstrukcija će se izvoditi tokom 240 radnih dana, u dve faze. U ovoj godini radi se potez od Bratinca do raksrsnice na izlasku iz Bradarca u dužini od 6 kilometara i u vrednosti od 150 miliona dinara, dodao je gradonačelnik.


Ovaj tekst objavljen je na osnovu projekta o sufinansiranju medijskih sadržaja Grada Požarevca pod nazivom “POŽAREVAC PRAVIM PUTEM”. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

KOMENTARIŠI