Na samom izlasku iz zimskog režima rada na Površinskom kopu „Drmno“ pokrenute su redovne remontne aktivnosti. Remontna sezona počela je 15. marta, generalnim sređivanjem rudarske mehanizacije i opreme koja radi u sklopu petog jalovinskog sistema.

Pored uobičajenih, mašinskih, elektro, rudarskih i vulkanizerskih poslova u okviru remonta, na bageru „SRs 2000“ biće zamenjen i reduktor radnog točka. Reč je o velikom i tehnički zahtevnom mašinskom zahvatu. Prema ovogodišnjem planu remonta na kopu „Drmno“, polovinom aprila počeće remont trećeg jalovinskog sistema. Predviđeni su obimni radovi, u okviru kojih će biti zamenjen i kugliban, odnosno ležaj okreta gornje gradnje bagera, kao i kran zupčanik okreta sa podlivanjem.Pocela remontna sezona-02

U toku sezone planirani su i remonti rudarske mehanizacije i opreme, angažovane na iskopavanju uglјa na kopu „Drmno“, a termin je usklađen sa termoenergetskim sektorom ogranka „TE-KO Kostolac“. Remont rudarske mehanizacije i opreme u sklopu uglјenog sistema trajaće oko mesec dana.

Uslediće poslovi na remontu rudarske mehanizacije koja je angažovana na otkrivanju uglјa, i to na četvrtom, zatim na drugom i na kraju prvom sistemu.

– Da bi se u potpunosti realizovali planirani remontni poslovi i rokovi sprovođenja radova, veoma je važno da se urade svi pripremni poslovi i na vreme sprovedu javne nabavke – istakli su u rudarskom sektoru ogranka „TE-KO Kostolac“.

Očekivanja su da će sve planirane ovogodišnje remontne aktivnosti biti završene do sredine jeseni i da će rudarska mehanizacija biti tehnički spremna i pouzdana za rad tokom naredne zimske sezone.

KOMENTARIŠI