U toku je testiranje sistema pa su na nekim naplatnim rampama izdavane priznanice sa prosečnom brzinom, a negde ne, navode u preduzeću Putevi Srbije a prenosi Blic.

Testiranje je počelo od severa i juga zemlje, odnosno na pojedinim naplatnim rampama u Vojvodini, ali i na izlasku iz Srbije na Koridoru 10.

Takođe priznanice sa prosečnom brzinom su sporadično deljene, tako da ih nisu dobili ni svi vozači koji su prošli kroz istu rampu. Sistem će se uhodavati i tokom naredne nedelje.

Uvodiće se postepeno na rampama, dok ne budu sve “pokrivene”.

Pre desetak dana MUP je najavio da će ubuduće brzinu vožnje na autoputu kontrolisati i pomoću naplatnih rampi, odnosno na osnovu prosečne brzine prelaska određene deonice.

Zapravo, na osnovu vremena prolaska kroz jednu, i isključenja na drugoj rampi, meriće se srednja brzina vožnje, a za njeno prekoračenje postoji mogućnost da vozači budu kažnjeni. Kako je rečeno iz Uprave saobraćajne policije, vozače koji su prekoračili brzinu policija bi mogla da zaustavlja odmah na naplatnoj rampi, a druga mogućnost je da prijave o prekoračenju brzine dobijaju na kućne adrese.

 

1 KOMENTAR

 1. Samo udri po sirotinjiii!!
  Da bi se politicari provodili jos bolje sa starletama! Dok narod misli- DOBRO JE TO, “CE ZAUSTAVI KRIMINAL, ‘CE GINU MANJE LJUDIII.. Eto kako se zaustavio kriminal, svaki dan ubistva na sve strane, 100 puta gore nego devedesetih, a koliko ginu po putevima, glupo je i pricati, a vec su kao uveli odredjene novine i sprovode svoju torturu, tj. uzimaju ”harac”..
  Jos jedna zvaka za ludaka!
  Ovakva izivljavanja ne postoji ni u Americi cak, gde isto postoji tolerancija (blaga).. Samo dokaz da su pare razlog, a ne neciji zivot, jer koga zaista briga u ovoj zemlji!!
  Zemlja politicara i starleta (elitne prostitucije)..
  Kraj (The End, Konec)….

KOMENTARIŠI