POČELO POSTAVLJANJE STUBOVA: Konačno će ulaz u Požarevac biti osvetljen modernom LED...

POČELO POSTAVLJANJE STUBOVA: Konačno će ulaz u Požarevac biti osvetljen modernom LED rasvetom

U toku 2016. postavljena je rasveta na samom ulazu u grad na takozvanoj Ljubičevskoj petlji, prošle godine rešavala su se pravno imovinska pitanja kao i izrada projekta za nastavak osvetljenja ulaza u Požarevac

U toku 2016. postavljena je rasveta na samom ulazu u grad na takozvanoj Ljubičevskoj petlji, prošle godine rešavala su se pravno imovinska pitanja kao i izrada projekta za nastavak osvetljenja ulaza u Požarevac.

Petlja u Požarevcu osvetljena u oktobru 2016. Foto: Urban City, oktobar 2016.

Projekti su završeni kao i javne nabavke i stekli su se uslovi da grad napokon dobije novu i modernu rasvetu koja će pre svega uticati i na bezbednost, a i na uštedu. Trenutno je u toku postavljanje stubova za led rasvetu na ulazu u grad u ulici Đure Đakovića. Postavljanjem LED rasvete konačno će nedostajući mračni deo ulaska u Požarevac biti spojen sa rasvetom od ljubičevske petlje i industrijske zone.

POVEZANE VESTI: 

BEZBEDNO I SIGURNO! Požarevačka petlja OSVETLJENA /VIDEO/

Vrednost radova je oko 20 miliona dinara, a procenjena vrednost javne nabavke je bila oko 24 miliona dinara. Po rečima gradonačelnika, grad je na ovaj način uštedeo nekih 4 miliona dinara.

Foto: Grad Požarevac

Radovi se izvode u dužini oko 3,3 kilometara i biće postavljeno 90 sijaličnih mesta sa led rasvetom. Grad će dobiti rasvetu u najmračnijem delu grada, tako da će se na ovaj način povećati i bezbednost u saobraćaju za sve učesnike, naglasio je Spasović.

Ove godine biće završen i projekat za dugo očekivanu biciklističku stazu tako da će i to dodatno uticati na bezbednost pešaka i biciklista u saobraćaju.

KOMENTARIŠI