Počelo telefonsko prijavljivanje za 100 evra

Počelo telefonsko prijavljivanje za 100 evra

Foto: Pixabay // ilustracija

Svi punoletni državljani, koji imaju ličnu kartu i prebivalište u Srbiji od danas mogu da se prijave putem kontakt-centra za jednokratnu pomoć od 100 evra.

Prethodno je 13. maja počelo prijavljivanje elektronskim putem, preko portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs.

Broj telefona kontakt-centra je 0800 101 100.

Prilikom podnošenja prijave, punoletni državljani Republike Srbije dostavljaju sledeće podatke: jedinstveni matični broj građanina (JMBG), registarski broj važeće lične karte, naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun na koji se uplaćuje jednokratna novčana pomoć.

U kontakt-centru će građani imati priliku da čuju automatski snimljen glas, kome će moći da ostave svoje podatke. Matični broj i broj lične karte će građani unositi koristeći brojeve telefonske tastature, a ime banke će izgovarati ili birati pritiskom na taster.

Primaoci penzija i korisnici novčane socijalne pomoći automatski su prijavljeni za isplatu jednokratne pomoći, odnosno nema potrebe da se prijavljuju. Isplata za primaoce penzija počeće danas.

 

KOMENTARIŠI