Početak realizacije projekta „Poboljšanje pristupa romske omladine tržištu rada u Kostolcu“

Početak realizacije projekta „Poboljšanje pristupa romske omladine tržištu rada u Kostolcu“

U prostorijama Skupštine opštine Kostolac 18. novembra održana je konferencija za medije povodom početka realizacije projekta „Poboljšanje pristupa romske omladine tržištu rada u Kostolcu“

Konferenciju je otvorio pozdravnim govorom predsednik gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski, koji je prisutnim novinarima, predstavnicima nevladinih organizacija, institucija i pojedincima predstavio značaj koji projekti iz domena zapošljavanja imaju na lokalno stanovništvo. On je dalje pojasnio da su Romi značajni činilac u razvoju lokalne zajednice, kao i da će ovakve inicijative uvek naići na podršku lokalne samouprave.
Sonja Cvetićanin, koordinatorka programa Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma je ispred Stalne konferencije gradova i opština predstavila ciljeve programa i izrazila zahvalnost Delegaciji Evropske Unije koja je prepoznala SKGO kao implementacionog partnera u ovoj grant šemi.

Dejan Krstić, član gradskog veća Grada Požarevca, i član Projektnog tima je objasnio kako će projekti usmereni na razvoj romske zajednice i ubuduće biti usmereni na teritoriju gradske opštine Kostolac, obzirom da je opšte poznato kako Romi čine preko 20% lokalnog stanovništva.

Nenad Gavran, menadžer projekta je pojasnio kojim su se principima i motivima vodili članovi projektnog tima pri dizajniranju projektne ideje i pozvao sve zainteresovane kandidate da uzmu učešće u implementaciji projekta. Takođe je izrazio neophodnost saradnje svih ključnih aktera na realizaciji projekta i rekao da će jedan od ciljeva projekta biti pružanje konteksta za strateško planiranje lokalne samouprave u domenu zapošljavanja i podrške marginalizovanim društvenim grupama.

Čemail Morina, koordinator projekta je naglasio značaj ovakve i sličnih inicijativa kao i značaj sinegrijskog delovanja projekata koji imaju za cilj unapređenje inkluzije.
Posle održane konferencije, usledila su pitanja prisutnih kao i prigodan koktel za učesnike

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI