Počinje 51. FEDRAS, festival zvanično otvara Danina Jeftić

Počinje 51. FEDRAS, festival zvanično otvara Danina Jeftić

Foto: Urban City / B.P.

Festival dramskih amatera sela Srbije – FEDRAS u Malom Crniću, po petedest prvi put biće otvoren u petak, 14. oktobra u 18 časova.

U spomen parku biće organizovana svečana akademija u kojoj će učestvovati Pevačka grupa „Arija” Centra za kulturu opštine Malo Crniće, Narodni orkestar Centra za kulturu opštine Malo Crniće, OAP „Branislav Nušić” Malo Crniće.

Svečanoj akademiji prisustvovaće Radovan Jokić, pomoćnik ministra Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i drugi zvaničnici i brojni gosti. U ime domaćina obratiće se i pozdravnu reč uputiti predsednik opštine Malo Crniće Mališa Antonijević.

Festival će zvanično otvoriti Danina Jeftić, dramska umetica iz Beograda.

Od 19.30 na programu je predstava “Dr” koju će izvesti OAP “Branislab Nušić” Malo Crniće.

FEDRAS će ove godine trajati devet dana, na programu će biti čak 17 pozorišnih predstava, ali i drugi propratni programi.

FEDRAS – Festival dramskih amatera sela Srbije za 50 godna postojanja nikada nije izostao, jači je i od ratova, virusa, vremenskih nepogoda. Retko koji grad i opština u Srbiji može da se pohvali nekom manifestacijom koja traje pola veka bez prekida.

FEDRAS je osnovan 1972. godine sa ciljem da pospeši i afirmiše pozorišnu umetnost u selima Stiga i Pomoravlja.

Pored dramskih amatera, FEDRAS okuplja i pesnike, slikare, muzičare, i druge stvaraoce sa teritorije republike Srbije. Na FEDRAS-u se organizuju i okrugli stolovi, uglavnom sa tematikom pozorišnog amaterizma u selima Srbije.

Podsetite se otvaranja jubilarnog 50. FEDRAS-a:

KOMENTARIŠI