Foto: Urban City / EXIT 2017

Na beogradskom Ušću danas počinje 16. Bir fest (Belgrade Beer Fest) i trajaće do 19. avgusta.

Organizatori su najavili rekordnu posetu, svetske i domaće izvodjače i ponudu velikog broja vrsti piva.

Na ovogodišnjem festivalu piva nastupaće britanska elektro-pop zvezda Roisin Murphy, bend The Stranglers i Nele Karajlić.

Pored njih nastupiće i Riblja čorba, Van Gogh, Goblini, Piloti i mnogi drugi.

Zbog festivala će biti izmenjen režim gradskog prevoza i biće zatvoren ceo prostor od raskrsnice Trešnjin cvet do Brankovog mosta i prostor oko Tržnog centra “Ušće”.

Taj prostor će biti zatvoren u sredu i četvrtak od 17.30 do 4.00, a u petak, subotu i nedelju od 17.00 do 6.00.

Foto: BBF

Art-pop kraljica, kako su je nazvali britanski mediji, nastupiće na beogradskom Ušću, prvog dana festivala, u sredu, 15. avgusta od ponoći na Inovation stage-u.

Svetska diva moderne muzičke scene Roisin Murphy je uvek bila „ona čudna“, nepredvidiva i nikada fokusirana samo na jedan žanr i jedan zvuk. Prema njenim rečima muzika joj dozvoljava da „ide gde god želi.“ „Sve više shvatam da je potpuno besmisleno sputavati prirodni tok stvari“, sa takvim stavom Roisin je i počela svoju uzbudljivu karijeru 90-tih kao polovina veoma uspešnog britanskog trip-hop benda Moloko.

Foto: Urban City / EXIT 2017

Njen glas je dominirao radijskim plejlistama tog perioda zahvaljujući hitovima „Sing it Back“, „The Time is Now“, „Forever More“, a nakon privatnog i umetničkog raskida sa Markom Brydonom, počinje solo karijeru albumom „Ruby Blue“, a na top liste se vraća zahvaljujući odličnom drugom albumu „Overpowered“ iz 2007. godine. Pored naslovnog singla sa ovog izdanja izdvojila su se još dva hita – „Let Me Know“ i „You Know Me Better“. Nakon delimično radne pauze zbog rođenja dvoje dece, Roisin od 2014. ponovo počinje da osvaja bine i plesne podijume širom sveta. Albumi „Hairless Toys“ iz 2015. i „Take Her Up to Monto“ koji je objavljen u leto 2016. godine predstavili su nam Roisin novog doba, a njeni koncerti su zbog specifičnog, avangardnog senzibiliteta i estetike postali nastupi o kojima se dugo priča.

Danas, nakon više od dvadeset godina karijere, osam studijskih albuma, mnoštva singlova i nezaboravnih spotova, Roisin je zasluženo postala globalna ikona svih koji vole dobru plesnu muziku ali i jednostavne, emotivne pesme. Njeni koncerti su nepredvidljivi i predstavljaju dinamičan spoj originalne estetike i savršene produkcije, te je Roisin po mnogima i jedna od najvećih pevačkih, koncertnih atrakcija, čiji nastup na Belgrade Beer Festu ne smete da propustite.

Prvog dana festivala publika će moći da uživa i u nastupima bendova Riblja Čorba, Aerodrom i Partibrejkers.

KOMENTARIŠI