Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz grada Požarevca i požarevačkih opština da će od sutra, 7. juna, moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice.

Penzioneri Požarevca, Golupca, Kučeva, Petrovca, Velikog Gradišta i Žagubice moći će da preuzmu svoje kartice svakog radnog dana, od 8 do 15 časova.

Penzioneri sa prebivalištem u Požarevcu preuzimaće penzionerske kartice u Filijali RF PIO Požarevac, Trg Radomira Vujovića 1, u kancelariji broj 1.

Svoje kartice penzioneri Golupca će preuzimati u Ispostavi Filijale Požarevac u Golupcu, Zaječarska b.b. Korisnici penzija iz Kučeva moći će da preuzimaju penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Požarevac u Kučevu, Žike Popovića 46. Korisnici iz Petrovca svoje penzionerske kartice dobiće u Ispostavi Filijale Požarevac u Petrovcu, Osmog oktobra 6, a Velikog Gradišta u Ispostavi Filijale Požarevac u Velikom Gradištu, Kneza Lazara 9. Penzioneri Žagubice preuzimaće penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Požarevac u Žagubici, 23. divizija 2.

Takođe od 8 do 15 časova, penzioneri Žabara mogu četvrtkom da preuzmu svoje penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Požarevac, u Žabarima, Kneza Miloša 117, a korisnici penzija iz Malog Crnića utorkom, u Ispostavi Filijale Požarevac, u Malom Crniću.

Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine.

Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.

KOMENTARIŠI