Foto: Urban City

Danas 17. oktobra 2017. godine u 9.00 časova ispred magacina Crvenog krsta Požarevac preko puta železničke stanice, podeljeni su paketi sa osnovnim životnim namirnicama korisnicima Narodne kuhinje.

Foto: Urban City
Foto: Urban City

Novica Đorđević socijalni radnik u Crvenom krstu Požarevac istakao je da “Jedan od najdrastičnijih vidova siromaštva jeste glad, naša organizacija se konkretno protiv gladi bori tako što organizuje rad Narodne kuhinje i pored toga deli pakete hrane. U selima delimo pakete hrane zbog daljine kuhinje, a na pet punkta u Požarevcu, Kostolcu i Starom Kostolcu delimo kuvane obroke i hleba za 850 korisnika”.

Foto: Urban City

 

Ove godine moto obeležavanja Svetskog dana borbe protiv siromaštva jeste „Javite se na poziv 17. oktobra da okončamo siromaštvo: Put ka mirnodopskim i inkluzivnim društvima“.

Foto: Urban City

Crveni krst Požarevac je ovaj dan obeležio na punktovima gde se svakodnevno distribuira hrana za 850 korisnika Narodne kuhinje u Požarevcu i Kostolcu.

Udruženje građana „Podignimo gard porocima“ ispred koga se obratio Marko Dmitrovic i rekao da je danas udruženje podelilo 300 paketa i da do kraja 2017 godine biće podeljeno još oko 500 paketa hrane. Danšnji paketu su se sastojali od brašna, soli, ulja, šećera i makarona.

Foto: Urban City

Takođe, deci korisnika NK biće podeljeni slatkiši donirani od strane učenika OŠ „Dositej Obradović“ i Muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

Foto: Urban City

 

KOMENTARIŠI