Svi oni, osim Pavlovića koji je u bekstvu, od avgusta meseca nalaze se u pritvoru. Pošto je Viši sud u Požarevcu prihvatio optužnicu vrlo brzo zakazaće se glavni pretres i počeće suđenje. Sva trojica razbojnika dobila su advokate po službenoj dužnosti.

Prema navodima iz optužnice četvorica razbojnika u avgustu ove godine ušli su u domaćinstvo supružnika Aleksandra i Olivere Stević u Poljani kod Požarevca, gde su se u štali tog domaćinstva sakrili.

“Oni su imali dojavu da supružnici imaju veću količinu deviza, pa su u štali sačekali domaćine da ujutru nahrane stoku. Kada su ušli u štalu odmah su ih napali motkama i udarali ih po telu i glavi. Tom prilikom teško su povredili Stevićevu suprugu polomivši joj nekolliko rebara i povredivši glavu. Domaćinu su udarcima naneli nekoliko lakših povreda. Kada su ih savladali oboje su vezali kanapom i preko usta im zalepili selotejp traku”, prepričava nam naš izvor navode iz optužnice.

Prema njegovim rečima, Bojan P. i Srđan J. Nakon što su savladali domaćine, ušli su u kuću gde su izvršili premetačinu, dok su ostala dvojica u kolima čuvali stražu i čekali da završe pljačku.

“Ubrzo su izašli iz kuće sa jednom akt tašnom, misleći da nose bogat plen, pošto su imali dojavu da je u njoj 30.000 evra. Međutim, prevarili su se jer se u tašni nalazio samo jedan escajg i nište više. Verovatno su imali pogrešnu dojavu ili su u brzini odneli pogrešnu tašnu”, priča naš izvor. Nakon pljačke kolima su se udaljili sa lice mesta gde su se kod jednog salaša u blizini sela razdvojili.

Kruševljani Novaković i Pavlović su kolima otišli, dok su Petrović i Jašarević nakon što su ušli u salaš od domaćina ukrali dve bicikle i njima nastavili bekstvo. U međuvremenu oštećeni Stević je uspeo da se odveže i da pozove policiji i hitnu pomoć. Policija je brzo reagovala i uhapsila dvojicu razbojnika na biciklima. Ostala dvojica razbojnika otišla su u Kosovsku ulicu u Požarevcu gde je Pavlović imao stan koji je prijavio kao mesto boravišta. U tom stanu policija je uhapsila njegovog kompanjona Novakovića, dok je sam Pavloviuć uspeo da pobegne i za njim se još traga.

Svi optuženi su više puta osuđivani za razna krivična dela , a za krivično delo za koje se terete zapre ćena je kazna od dve do 12 godina zatvora.

KOMENTARIŠI