Poginuo Šaban Šaulić

Poginuo Šaban Šaulić

Pevač narodne muzike Šaban Šaulić nastradao je nakon udesa u Nemačkoj. To je za "Novosti" rekao Šabanov zet Bata Mirković.

Pevač narodne muzike Šaban Šaulić nastradao je danas u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

Zvezda narodne muzike u kolima je, prema nezvaničnim informacijama, bio sa vozačem i kumom, a nesreća se dogodila u okolini Bilefelda u kojem je pevao.

Šaban Šaulić je potom hitno prebačen u bolnicu, gde je preminuo.

Šaban Šaulić bio je pevač folk muzike, muzičar i producent. U toku bogate karijere u medijima i od publike je dobio nadimak „kralj narodne muzike“.

Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Do 1976. godine, autor njegovih pesama je bio Buca Jovanović, a od te godine komponovao je veliki broj svojih hitova, najčešće na tekst Radeta Vučkovića.

Godine 1985. Rade Vučković je napisao pesmu „Gordana“ koju je Šaban posvetio svojoj supruzi. Pesme „Dođi da ostarimo zajedno“ i „Dva galeba bela“ smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama. Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i „Uvenuće narcis beli“, „Sine“, „Danima te čekam“, „Snežana“, „Odlaziš, odlaziš“, „Pozn’o bih te međ’ hiljadu žena“ i dr.

Pojavio se u filmu Sok od šljiva 1981. godine, a u drugoj sezoni serije Ubice mog oca otpevao je pesmu Nemam više nikoga, za koju je muziku i tekst napisala Aleksandra Kovač. Bio je u žiriju Zvezde Granda (2013-2016) i Pinkovih Zvezda (2016-2017).

Prvu singl-ploču “Dajte mi utjehu” snimio je 1969. godine za PGP-RTB. Do sada je snimio dvadeset i dve singl-ploče i više od trideset albuma.

KOMENTARIŠI