Pogledajte zašto je Golubac jedan od najlepših gradova u Srbiji /video/

Pogledajte zašto je Golubac jedan od najlepših gradova u Srbiji /video/

Golubački grad ili Golubac je srednjovekovna tvrđava, spomenik kulture od izuzetnog značaja

„SAJAM DUNAVA” je manifestacija međunarodnog karaktera, koja promoviše turističku ponudu Opštine Golubac uz veliku podršku i angažovanje lokalnog stanovništva, institucija, ustanova i udruženja sa teritorije opštine Golubac.

Oprobana koncepcija kolažnog tipa festivala, sa kvalitetnim sadržajima koji doprinose bogaćenju kulturnog života zajednice, kako lokalnog stanovništva, tako i učesnika i posetilaca, učinila je da „Sajam Dunava” preraste okvire manifestacije lokalnog tipa u prepoznatljivo obeležje celokupnog regiona.

Ovogodišnji 10. „Sajam Dunava“ protekao je u svetlu jubileja. Veliki broj pratećih manifestacija i programskih celina u okviru centralnog dešavanja jesu potvrda značaja naše manifestacije i ubrajanje Sajma Dunava, kao jednog od glavnih proizvoda manifestacionog turizma destinacije Donje Podunavlje, u okviru Strategije razvoja turizma Republike Srbije za period od 2016. do 2025.

Realizovano je više samostalnih manifestacija, a centralna je obeležila trodnevni vikend u julu od 28.07 – 30.07.2017. god. Kao i svake godine manifestacija je okupila na hiljade učesnika i posetilaca. Organizovan je bogat sportski, kulturni i zabavni program tokom tri dana. Centralno dešavanje u okviru manifestacije „Sajam Dunava“ zauzeo je 52. Golubački kotlić.

KOMENTARIŠI