Pojačan nadzor nad sprovođenjem mera zaštite od požara na otvorenom prostoru u...

Pojačan nadzor nad sprovođenjem mera zaštite od požara na otvorenom prostoru u Požarevcu

Odeljenje za vanredne situacije u Požarevcu apeluje na građane, s obzirom na to da je, prethodnih nedelja, registrovano povećanje broja požara na otvorenom prostoru, da ne spaljuju nisko rastinje na otvorenom, jer na taj način izlažu opasnosti ne samo sebe, već i svoje susede i materijalna dobra.

Podsećamo građane da Zakon o zaštiti od požara zabranjuje spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća na otvorenom prostoru,kao i loženje otvorene vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim, vidno obeleženim mestima.

Nepoštovanje zakonskih mera zaštite od požara povlači prekršajnu odgovornost za koju su propisane novčane kazne, za fizičko lice 10.000 dinara, a za pravno lice od 300.000 do 1.000.000 dinara.

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u u Požarevcu pojačaće nadzor nad sprovođenjem mera zaštite od požara na otvorenom prostoru, a protiv osoba koja ne poštuju odredbu zabranu spaljivanja, podneće zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

KOMENTARIŠI