Foto: Urban City // I.P.

Povodom obeležavanja Dana Ministarstva, Slave Ministarstva i Dana policije, Policijska uprava u Požarevcu je u prethodna tri dana sprovela niz aktivnosti.

Foto: Urban City / I.P.

U nedelju, 20. juna na Trgu oslobođenja u Požarevcu, prezentovana je oprema, vozila i veštine koje policijski službenici primenjuju u svakodnevnom radu.

Foto: Urban City // I.P.

U svečanom salonu Grada Požarevca juče je organizovan svečani prijem kome su prisustvovali 29 policijskih službenika koji su položili svečanu zakletvu, predstavnici državnih i javnih institucija, kao i nagrađeni radnici Policijske uprave u Požarevcu.

Aleksandar Vasilijević, načelnik Policijske uprave Požarevca se tom prilikom zahvalio lokalnoj samoupravi na izuzetnoj saradnji koja će se po njegovim rečima nastaviti ubuduće. Vasilijević je pohvalio nagrađene pripadnike MUP-a istakavši da ta nagrada nije za jednogodišnji trud i rad već za višegodišnji doprinos policiji i zajednici uopšte. Načelnik je još istakao da je teška godina iza nas kada je bila ugrožena bezbednost zdravlje nacije, i da su zaposleni u MUP-u dali svoj veliki doprinos u borbi protiv kovida.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca se na svečanom prijemu osvrnuo na istorijat Dana policije i u svoje i ime svih građana čestitao Dan policije i poželeo sve najbolje u karijeri, ali i ličnu i porodičnu sreću.

Jutros u 10 časova u ulici Jovana Šerbanovića u Požarevcu odata je počast poginulim pripadnicima MUP-a i Vojske Srbije, polaganjem venaca na spomenik “Sloboda”” u Požarevcu.

KOMENTARIŠI