Policajcu iz Požarevca preti 5 godina zatvora zbog nesavesnog rada u slučaju...

Policajcu iz Požarevca preti 5 godina zatvora zbog nesavesnog rada u slučaju nasilja u porodici

Policajac je suspendovan, a sektor unutrašnje kontrole odmah nakon ubistva i samoubistva pokrenuo je istragu protiv policijskog službenika koji je radio na slučaju ovog nasilja u porodici

Policajcu iz Požarevca, protiv koga je podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog nesavesnog rada u slučaju nasilja u porodici, preti od šest meseci do pet godina zatvora jer nije na vreme udaljio nasilnika, saznaje “Blic”.

Vladan Grdanović (37) nasmrt je sredinom decembra izbo svoju suprugu Jelenu (37) u selu Lučica kod Požarevca gde su živeli, a nekoliko sati kasnije stradao je u saobraćajnoj nesreći. Jelena je, kako smo pisali, dva dana pre zločina i samoubistva u Požarevcu prijavila supruga Vladana za nasilje, ali policajac koji je dobio prijavu nije izrekao hitnu meru udaljenja iz kuće, pa se o slučaju odlučivalo tek dva dana kasnije – u vreme dok je Vladan nasmrt ubadao nesrećnu ženu.

POVEZANE VESTI: 

UŽAS KOD POŽAREVCA Ubio ženu nožem, bežao automobilom pa poginuo u sudaru sa kamionom

Policajac je suspendovan, a sektor unutrašnje kontrole odmah nakon ubistva i samoubistva pokrenuo je istragu protiv policijskog službenika koji je radio na slučaju ovog nasilja u porodici. Kako je u intervjuu za božićno izdanje “Blica” izjavio ministar policije Nebojša Stefanović, protiv policajca je unutrašnja kontrola MUP-a podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično delo nesavesnog rada u službi jer nije postupio u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici, tačnije nije izrekao hitnu meru privremenog udaljenja iz stana nasilnika.

Kako “Blic” nezvanično saznaje, u krivičnoj prijavi koja je podignuta protiv njega stoji da je policajac procenio da nema rizika u odnosu supružnika Grdanović nakon što je nesrećna žena prijavila nasilje u porodici.

– On nije doneo hitnu meru – privremeno udaljenje iz stana ili zabranu prilaska ili i jedno i drugo. Prijava nasilja sastojala se od toga da je Vladan od supruge uzeo novac od plate, te i da je navodno tražio od nje da ima seksualne odnose s njom. Kada je policajac izašao na teren, procenio je da nema rizika od nasilja u porodici, pa nije izrekao nikakvu meru – navodi izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Prema rečima izvora “Blica”, obdukcija Vladana Grdanovića pokazala je da je imao četiri ubodne rane u grudi, te i da mu je te povrede zadala supruga pre nego što ju je on ubio.

– Jelena se i Centru za socijalni rad, ali i policiji, žalila na to da je on želeo da ima seksualne odnose s njom, te i da ona to nije želela. Tog kobnog 15. decembra izbila je svađa, a šta se tačno desilo i ko je koga prvi napao – ona njega ili on nju pa mu je ona pre smrti nanela ubodne rane u samoodbrani, i dalje je nepoznato. Ono što je utvrđeno jeste da je on preminuo na putu ka bolnici kada je podleteo pod kamion – priča izvor “Blica”.

KOMENTARIŠI