Policija saopštila imena uhapšenih u akciji “Ares”: Pacov iz Požarevca, dvojica “škaljaraca”,...

Policija saopštila imena uhapšenih u akciji “Ares”: Pacov iz Požarevca, dvojica “škaljaraca”, iznuđivači iz Niša

Mlađan Micić Pacov, Dejan Ćuzović i Mirko Vuković - najzvučnija su imena od 360 uhapšenih u policijskoj akciji "Ares".

Akcija je sprovedena u više gradova, a uhapšeni su osumnjičeni za razna krivična dela, od kojih najviše zbog dilovanja droge.

Uhapšeni Mlađan Micić zvani Pacov javnosti je poznat još iz vremena akcije “Sablja” kada je hapšen kao organizator požarevačkog ogranka “zemunskog klana”, zbog čega je u zatvoru bio do 2014. godine.

Sada je uhapšen jer je policija u njegovom automobilu pronašla pištolj sa dva okvira municije, a pretresom njegove kuće i bombu.

Foto: Mup Srbija
Foto: Mup Srbija

Na meti policije u akciji “Ares” našla su se i dvojica pripadnika crnogorskog škaljarskog klana – Dejan Ćuzović i Mirko Vuković.

Ćuzović, rodom iz Pljevlja je uhapšen zbog pokušaja iznude 20.000 evra, a kod njega je pronađeno i šest automobila, 20 ključeva druhih vozila, i 5.500 evra.

Ćuzović je ranije bio hapšen zbog zloupotreba platnih kartica, nošenja oružja, falsifikovanja isprava.

Uhapšeni Vuković je mnogo interesantniji domaćoj javnosti, pre svega zbog emotivne veze sa pevačicom Marinom Visković ali je poznat i po bratu Miljanu Vukoviću, vođi srpskog ogranka bajkerske grupe “Anđeli pakla”.

Njihov otac, Vuk Vučlević bio je kum Željka Ražnatovića Arkana.

Mirko Vuković sada je uhapšen nakon što je policija kod njega pronašala ručno izrađeno automatsko oružje.

U Novom Sadu, policija je u akciji “Ares” uhapsila Gorana Bošnjaka (39) i Miloša Jakovljevića (36) kod kojih je pronađeno 38 kilograma marihuane, 12 kilograma ekstarzija, 2,5 kilograma amfetamina, 460 grama kokaina, kilogram hašiša i tri pištolja.

U Nišu hapšenja zbog iznude

U Nišu je tamošnja policija uhapsila četvoricu osumnjičenih za iznudu. Osumnjičeni D. M. (24), D. R. (24), S. R. (24) i M. S. (35) iz Niša uhapšeni su na primopredaji iznuđenog novca. Oni su uz pretnje i nanošenje teških povreda, od oštećenog najpre tražili 13.000 evra, a zatim još 1.500 evra. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova.

KOMENTARIŠI