Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvima u akciji „Ares“

Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvima u akciji „Ares“

U okviru opsežne akcije „Ares“ koja je sprovedena u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, u sinhronizovanoj akciji sa pripadnicima Žandarmerije lišili su slobode dva lica.

U okviru opsežne akcije „Ares“ koja je sprovedena u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, u sinhronizovanoj akciji sa pripadnicima Žandarmerije, uhapsili su M.M. (1970), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa porodične kuće i drugih prostorija osumnjičenog, policija je pronašla ručnu bombu starije proizvodnje, pištolj, dva okvira sa po osam metaka i okvir za pištolj bez municije.

Tokom sprovođenja pomenute akcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije, uhapsili su i G.P. (1968), za kojim je raspisana poternica zbog izdržavanja zatvorske kazne od 11 godina i dva meseca, na koju je pravosnažno osuđen.

Pretresom prostorija koje je koristio osumnjičeni policija je pronašla oko 100 grama marihuane, zbog čega će protiv njega biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni je sproveden u Kazneno – popravni zavod Zabela.

KOMENTARIŠI